Oslo Audio Society
Nyheter | Tester | Vi har besøkt | OAS Anlegg | Om oss | Kontakt
   
  05.03.2007
Karan 270 - Kontrastenes konge
 
  Teac - Esoteric X-01D2  
   
Lytteinntrykk - Eivind | Lytteinntrykk - Tor | Lytteinntrykk - Morten | Lytteinntrykk KW

Overskriften her henspeiler ikke bare på det lydmessige, men også på hvilke inntrykk vi har fått av denne jugoslaviske forsterkeren. I to av oppsettene har den gitt ”all time high” både lydgengivelse OG lydopplevelse!! Mens i et tredje oppsett var resultatet mer på det jevne.

Men hva vi har opplevd i tiden med Karan KAS 270 kan du lese mer om her:

Lytteinntrykk - Eivind

Jeg ble plukket ut som først mann til å prøve denne kraftige 270 watteren fra Karan. Mine høyttalere krever en kraftig forsterker for å kunne levere god lyd og den vil ha mye strøm for bl.a. styre 56-tommer med basselementer som går ned til 20hz og en impedansekurve ned mot 2ohm. Her ville forsterkeren få prøvd seg.
Den ble levert i en stor trekasse med en samlet vekt på 50 kg ++, så det var det en utfordring å bringe denne fra formannens residens på St.Hanshaugen og hjem til min kjellerstue med en veldig bratt trapp. Endelig plassert her, så klarte jeg akkurat på centimeteren å få plassert den i bunnhyllen i mitt BCD-rack. Dette er et solid rack (vekt 90 kg) og med store hyller som gir mye luft over forsterkeren. Videre ble det koblet på en PS Audio Statement strømkabel sammen med et strømfilter fra LMC Audio. Dette til sammen skulle gi forsterkeren gode nok rammebetingelser til å vise hva den var god for.

Selv om forsterkeren var kald, så låt det absolutt brukbart allerede fra starten av. Etter en kort lytt, så lot jeg den stå på et par-tre timer slik at den ble gjennomvarm før neste lytteseanse. Når lyttingen tok til igjen merket jeg at lyden var blitt klart bedre, og dette inntrykket forsterket seg utover kvelden/natten. Det ble raskt helt klart for meg at denne forsterkeren passet som hånd i hanske i mitt anlegg, og derfor var mine anstrengelser med å bringe den inn i anlegget heldigvis ikke helt bortkastet. Den spilte med den største selvfølgelighet, og hadde ingen problem med å drive mine høyttalere. Den viste seg å være svært strømsterk med stålkontroll selv ved store belastninger. Bassområdet var godt definert med god tyngde nedover. Bass strenger kom tydelig frem, noe som tyder på lav forvrengning og god oppløsning.
Stemmer hadde mye luft rundt seg, og ble gjengitt stramt med bra dynamikk og mye detaljer.
Diskanten var meget imponerende. Transienter startet og stoppet lynraskt med mye overtoner. Det formelig gnistret ! Metallrispet på strenger var svært realistisk. De minste detaljer kom frem og ble plassert presist inn i et stort lydbilde.
Den hadde en også en ro og opplysning som gav en sort bakgrunn for musikken, som derved kom tydeligere frem. Man ble på den måten dratt inn i musikken i sitt mylder av detaljer (der disse fantes) og kunne lett følge de enkelte instrumenters egenklang.. Det ble mange lange kvelder og netter med musikk når jeg hadde denne forsterkeren i hus.
Det var i det hele tatt ikke mye å sette fingeren på i måten Karan gjenga musikken på. Det eneste jeg noterte meg var en viss hardhet i gjengivelse av stemmer, og litt manglende glans på piano. Men jeg er ikke 100% prosent sikker på om dette i sin helhet forsterkerens skyld. Den var såpass oppløst i dette området, at jeg tror kanskje det var andre syndere her. Dessverre hadde jeg forsterkeren for kort til å få sjekket dette helt ut. Uansett så er vel bipolare transistorer litt stramme i dette området.
Klangbalansen var nøytral med en aning betoning mot det varme.

Min konklusjon er at dette er en meget god forsterker som jeg tror kan måle seg med det beste på markedet.


-Eivind

Lytteinntrykk - Eivind | Lytteinntrykk - Tor | Lytteinntrykk - Morten | Lytteinntrykk KW

Til slutt vil vi takke så mye til Audiofreaks for lånet av Karan 270.

 
       


Om OAS

Oas er en uavhengig Hi-Fi Klubb.
Vi teller nå 28 medlemmer. Vi møtes jevnlig og besøker messer,
butikker, medlemmer
og tester utstyr.


Les mer


OAS anlegg


Andrè
Jan Terje

Andrè
Andrè

Eivind
Eivind

KW
KW

Roy
Roy

Lars
Lars

Tor
Tor

Kjetil
Kjetil

Morten
Morten

Tom
Tom


Copyright © Oslo Audio Society 2008