Oslo Audio Society
Nyheter | Tester | Vi har besøkt | OAS Anlegg | Om oss | Kontakt
   
  05.03.2008
Eminent musikalsk selskap
 
   
   


Rommet

Endelig skulle vi inspisere formannen André sitt nye lytterom. Etter mye frem og tilbake så har Andre kommet på plass i sin nye leilighet. Det nye lytterommet var rigget og klart til visuell og audiell innspeksjon.

La meg si det slik, det er ikke ofte jeg blir misunnelig på andre folk sitt utstyr når vi er rundt på besøk, men i dag så ble jeg det. Ikke på utstyret, men lytterommet.

Lytterommet til André er et visuelt kunstykke. Det er akkurat passe stort med fine asymetriske dimensjoner. Det er god plass i bredde, og dybde. Det kunne kanskje vært litt større men det kompanseres hjertelig med en veldig god takhøyde. Et intimt og deilig rom å sitte i. Når man sitter vendt mot lytteposisjon så er rekken med vinyl godt plassert i benken til venstres. Blader vinylvasker og annet diverse HiFi stæsj godt plassert til høyre. Cd hylle bak, og et relativt stort vindu foran. Dette skaper en lys og meget god atmosfære. Med mulighet for demping av lyset så virker dette om en fantastisk genial plass og tilbringe fritiden sin.


Her skimtes platesamling. Her lurer det mang ei Bruce Springsteen plate. Godt ispedd jazz og blues.


En meget tiltalende HiFi estetikk. En god porsjon vinyl og rør gjør susen.


Rommet er godt dempet med Daad´er, strategisk plassert.
Akustiske tiltak i form av bilder som har glava akustikk plater inni seg. VPI Vinylrenseren er nesderst til høyre i bildet.


Som arkitekt så fornekter Andre seg ikke. Her med sin egen "patenterte" CD hylle.

Utstyret

Så over til utstyret. Det er ikke mye som har forandret seg siden sist jeg var hos André. Men vi tar en kjapp gjennomgang av utstyret.

På høytalersiden så er det den undervurderte Merlin VSM som forer lufta med vellyd. Det er ikke den siste modellen som er VSM MXe. Det er en to tre generasjoner eldre.
Merlin er koblet til Graaf GM 20 (Effektforsterker)og med sine 20 watt med rør, har denne forsterkeren ingen problemer å dra den lette Ohm lasten som Merlin representerer for utgangen på Graafen. Grafen har til tross for bare sine 20 watt, en meget god kontroll på elementene til Merlin. Her snakker vi 20 deilige musikalske rørwatt.
Videre så er det Hovland HP-100 som brukes som forforsterker, med innebygd Riaa. Et design smykke innen HiFi og Hovland låter slik den ser ut. Skikkelig bra! Head Amp er ZYX CCP-1 som går på batterier.
Så kommer vi til avspillerne. Vi begynner med CD spilleren først.
Audionet ART V2, en tysk cd spiller av meget høy kvalitet. Lang tunna samme kvalitet som Vinylriggen men ikke å forakte. Denne CS spilleren spiller musikk.
Til slutt så er det vinylspilleren som står André sitt hjerte nærmest. Avid Acutus Platespiller, Dynavector DV507MKII Arm og Dynavector DV DRT XV-1s Pick Up. En platespiller i referanseklasse. Med et visuelt utsende som kan få enhver stakkar til å sikle med øynene.


Vinylrigg ut av en annen verden. Avid Acutus Platespiller, Dynavector DV507MKII Arm og Dynavector DV DRT XV-1s Pick UpDynavector DV DRT XV-1s Pick Up. HiFi erotikk. :)ZYX head amp, Merlin bam og strømforsyning til Avid Acutus vinylriggen.Audionet ART V2 Cd SpillerHovland HP-100 med innebygd Riaa.


En hifi sukkerbit av dimensjoner. Godteri :)


Populært kalt "Lednings marerittet" Et velassortert utvalg av Cardas Golden Reference. :)Merlin VSM!!! Up close and personal.Litt korrigering av akustikk må til. Daad´er strategisk plassert ut i rommet.

Lyden

Det må sies at André har satt sammen et anlegg av store musikalske proporsjoner. Rockefoten løper når musikk blir spilt. Musikk som jeg aldri har hørt før må trampes i takt til for dette fenger. Det er meget musikalsk. Det har bra makrodynamikk og enda bedre mikro dynamikk. Det har et godt å solid 3D perpektiv og en fyldig å deilig driv over det hele. Diskanten er silkemyk. Mellomtonen er deilig organisk og bassen kraftig å kontrollert. Det kan skorte på den siste dypbassen som større høytalere har og man kan kanskje savne det siste snev av utklinging/luft. Men til tross for disse ankepunktene så er det en homogenitet og en totalitet i lydbilde som får deg til å glemme det som eventuelt måtte mangle, og man blir dratt avsted på en musikalsk rundans. Og slik skal det være. En helhetlig og musikalsk opplevelse av de skjeldne.


Her lyttes, og skravles det for harde livet. HiFi praten sitter løst.


Nå går rockefoten så det holder. Det lyttes intenst. Hvilket musikalsk grep!


Et nytt medlem blir forhørt om hvilket anlegg han har. IRS Beta fra Infinity er en av ingrediense til musikalsk nirvana.

Dette var moro. Det er gøy å høre på et stereoanlegg som ikke koster helt villt sinnsykt mye. Det vil si, det koster mye, men jeg har hørt mange dyrere stereoanlegg som ikke kan hamle opp med den musikalske spillegleden dette anlegget har. Det er lite å nett og vil med stor sannsynlighet passe inn i de "aller" fleste HiFi hjem. Synergien av produktene er til å ta og føle på. Jeg er tilfredstilt og musikalsk mett når jeg tar beina fatt på hjemturen.

Men, jeg kommer misunnelsesverdig tilbake!


-Roy


 
       


Om OAS

Oas er en uavhengig Hi-Fi Klubb.
Vi teller nå 28 medlemmer. Vi møtes jevnlig og besøker messer,
butikker, medlemmer
og tester utstyr.


Les mer


OAS anlegg


Andrè
Jan Terje

Andrè
Andrè

Eivind
Eivind

KW
KW

Roy
Roy

Lars
Lars

Tor
Tor

Kjetil
Kjetil

Morten
Morten

Tom
Tom


Copyright © Oslo Audio Society 2008