Oslo Audio Society
Nyheter | Tester | Vi har besøkt | OAS Anlegg | Om oss | Kontakt
   
  05.10.2007
Fryd-hifi
 
   
   
Fryd HiFi | Second Opinion | Galleri

Flere kommentarer fra besøket..

Tor:
For meg var den største opplevelsen denne kvelden å høre det lille anlegget på hjemmekinorommet til Håkon (og samtidig få se Buddy Guy fra DVD'n "a tribute to SRV"). Det var utrolig å høre hva det lille anlegget til drøye 7 lakser prestere av engasjerende lyd!! BRA!

Også moro å få se (og høre) hjemmeanlegget til Håkon. Det sies at Klipsch enten er himmel eller helvete avhengig av hva man liker, men jeg syns ikke det var så ille. Jeg kan vel skjønne begge leire. For meg ble nok spillestilen for pågående i lydkarakteren, men det spilte med høy funfactor da!

Takk til Håkon for en engasjerende og fin kveld!Egil:
«Mini-anlegget» med Klipsch B3 imponerte stort, prisen tatt i betraktning. Naim/Totem-anlegget ble litt rotete i lydbildet, sammenlignet med Maranz/Copland-kombinasjonen. Men begge disse spilte dynamisk og med veldig fin tone på mine medbrakte jazzkutt med piano, tenorsax og vokal.

Maranz/Copland/Klipsch RF 82 får plusspoeng for flott instrumentplassering! Dessuten ble bassen meget godt definert, samtidig som toppen var luftig med riktig metallklang i cymbalene. Dette ble faktisk min favoritt for kvelden, til tross for imponerende Audio Note-avslutning. Der ble tonen litt kjølig etter min smak, 300B-rør til tross. Burde vi testet de britiske gromsakene med andre høyttalere? Dynamikk var det i hvert fall ingen mangel på!

Takk fra meg også, for hyggelig kveld og mange gode råd!André:
Må vel si at det som imponerte mest hos Fryd var vesle-anlegget til latterlige 7,5 kilokroner.
Selvsagt ikke beste lyd isolert sett, men sett i forhold til fysisk fremtoning og økonomisk tyngde, var dette rent ut imponerende. Et anlegg som kan frelse mannen i gata om han skulle kunne sin Norges-geografi.

Ellers var vel kveldens høydepunkt å få tre inn i Rognliens residens og låne øre til hans referanse. Moro å ta husalter og testbenk i øyesyn. Denne kvelden gir større innsikt i Rognliens anmeldelser og man forstår med ett hans prioriteringer bedre, skjønt hans agenda aldri har vært skjult. Rognlien er en modig mann, audiofilt så vel om forretningsmessig, dette er like lite kjedelig som det er absolutt komfortabelt. Hva angår referanseanlegget er det dynamikk og trøkk til tusen, fenomenalt rett og slett. Vi får da også presentert en del kutt med sånn trøkk og slike dynamiske utslag at undertegnede knapt kan huske å ha hørt maken. Et svært, svært spennende anlegg dette her. Personlig kunne jeg nok vekslet inn litt dynamikk og trøkk for noe fyldigere klang og en anelse mer raffinement oppover, men det er meg og min smak.
Stor takk til Rognlien for en flott og utrolig lærerik kveld.


-Av Egil Erlandsen (tekst) supplert av Morten, og Lars Schrøder (foto)

Fryd HiFi | Second Opinion | Galleri

 
       


Om OAS

Oas er en uavhengig Hi-Fi Klubb.
Vi teller nå 28 medlemmer. Vi møtes jevnlig og besøker messer,
butikker, medlemmer
og tester utstyr.


Les mer


OAS anlegg


Andrè
Jan Terje

Andrè
Andrè

Eivind
Eivind

KW
KW

Roy
Roy

Lars
Lars

Tor
Tor

Kjetil
Kjetil

Morten
Morten

Tom
Tom


Copyright © Oslo Audio Society 2008