Oslo Audio Society
Nyheter | Tester | Vi har besøkt | OAS Anlegg | Om oss | Kontakt
   
  05.10.2007
Hifi Center kjeden i Vika
 
   
   
Surround High End | 2 kanals high end I | 2 kanals high end II | Galleri

Klokken 17.30 den 22 mai var det duket for OAS besøk hos Hifi Center kjeden, nærmere bestemt i den nye butikken i Cort Adlers gate, like ved Solli plass.
Mange hadde latt seg friste av det ekstreme ’cost no object’ utstyret som Hifi Center kjeden har tilgjengelig i den nye butikken. OAS stillte mannsterke med 11 medlemmer og ble møtt av ikke mindre enn 4 Hifi Center ansatte. Enhver mistanke om at vi, i god el-kjede tradisjon, skulle bli møtt av glatte selgerjyplinger med to ukers kurs i hifi ble umiddelbart gjort til skamme. Disse gutta var reinspikka entusiaster og det er grunn til å tro at det ofte blir en del sene timer i butikken etter stengetid.Etter å ha blitt ønsket velkommen fikk vi et greit bevis på at fremtiden på bildesiden ligger i HD TV. Et gedigent plasma TV fra LG på hele 71 tommer viste James Bond som jeg aldri har sett han før. Det var en helt utrolig skarphet, dybdefølelse og fargegjengivelse, farger med skikkelig smell i som Vadseth ville ha sagt. Herligheten hadde selvfølgelig sin pris, hårfint under 200.000,- og for den prisen får man jo en helt ok CD spiller bemerket en OAS’er tørt.

Så bar turen ned i kjelleren. Her var det innredet flere rom og det fantes til og med en bar. HFC sine representanter fortalte at ideen var å skape en følelse hos kunden av hvordan et anlegg kunne integreres i deres egen stue/kjellerstue. Det hele var meget smakfullt og utrolig langt fra hvordan det ser ut i enkelte andre hifi butikker vi vet om. Målet var å kapre både ihuga hifi-freaks (representert ved oss i OAS) samt folk som kun ville ha et vellydende anlegg uten en masse mas om kabler, dempeputer etc..

Hjemmekino:
Den første lytteopplevelsen var akkompagnert av bilde og fant sted i det største rommet i kjelleren. Her var det satt opp et kompromissløst surround anlegg bestående av en prototype av Pioneer sin nye BlueRay spiller, McIntosh prosessor, McIntosh 600 watt monoblokker til frontene og en McIntosh flerkanal forsterker til senter og bakkanaler. Høyttalerene var JBL K2 9800 i front, JBL center og JBL Array 1400 i bakkanalene. Bilde ble ivaretatt av JVC DLAHD1 og Velodyne stod for subbassen. Lyden var selvfølgelig superb, klar, dynamisk og naturlig. Bassen var eksplosiv og subsonisk. Filmen som ble avspilt var U-471 og JVC projektoren leverte det beste bilde jeg har sett men det var før det ble kjørt i gang en demo av BlueRay. Dette høyoppløselige formatet er virkelig klasser bedre enn noe DVD bilde jeg har sett. Superskarpt og med en dybdegjengivelse som er helt utrolig. Her stilles det meget høye krav til produsentene av film, juks og dårlig håndverk vil bli nådeløst avslørt.-OAS

Surround High End | 2 kanals high end I | 2 kanals high end II | Galleri

 
       


Om OAS

Oas er en uavhengig Hi-Fi Klubb.
Vi teller nå 28 medlemmer. Vi møtes jevnlig og besøker messer,
butikker, medlemmer
og tester utstyr.


Les mer


OAS anlegg


Andrè
Jan Terje

Andrè
Andrè

Eivind
Eivind

KW
KW

Roy
Roy

Lars
Lars

Tor
Tor

Kjetil
Kjetil

Morten
Morten

Tom
Tom


Copyright © Oslo Audio Society 2008