Oslo Audio Society
Nyheter | Tester | Vi har besøkt | OAS Anlegg | Om oss | Kontakt
   
  05.10.2007
Hifi Center kjeden i Vika
 
   
   
Surround High End | 2 kanals high end I | 2 kanals high end II | Galleri

High end del II

Ventegruppen tok turen til naborommet hvor vi fikk høre SA Explorer drevet av Hegels største system CDP4A, P4A og H4A.

Lyden her var detaljert meget fast i fisken og med masser av punch men også litt hifi og anstrengt når det ble dratt på. Et noe lite rom får ta en del av skylden men likevel var det klart at selv et såpass kostbart system hadde inngått enkelte kompromisser. Her var det prioritert punch, transientrespons og detaljering på bekostning av noe kropp og sjel. Et meget interessant grep var å bytte ut Hegel cd spilleren med en Esoteric spiller til 120.000,- Hegel spilleren er utvilsomt en av de beste i sin klasse men med Esoteric spilleren i kjeden fikk vi nok en gang bevist at det som oftest er en sammenheng mellom pris og ytelse. Det var som om anlegget senket skulderene og en mer mer avslappet lyd strømmet ut av høyttalerene. Lydbildet virket også noe større med Esoteric’en i anlegget. Fremdeles savnet jeg noe varme og kropp men alt i alt snakker vi om et meget kompetent anlegg, dog ikke helt kompromissløst.

Tom's sideorders:
I et lite naborom spilte man på Esoteric X-01, Hegel P4A og AmpH4A, System Audio ht og Nordost kabler. Fordømt lekker denne Esoteric boksen, og anlegget spilte absolutt hederlig.
Men etter parademarsjen inne på det store rommet var uroen i kroppens hifi celler til å ta og føle på. Dermed ble det så som så med konsentrasjonen siden dette anlegget bare kostet 0,25 mill. Misforstå meg rett X-01 er definitivt en fordømt god integrert CD-spiller, men prisen er høy. Hvordan låter Cary CD 306 SACD mkII, EMM labs nye integrerte, dCs m.fl. i forhold til Esotericen?
Dette må sjekkes ut.

Avslutningsvis må jeg få lov til og fremheve de svært hyggelige og imøtekommende ansatte.
Her ble vi skikkelig bevertet med vått og tørt til langt på kveld.
Tusen takk for meg!Etter å ha blitt servert både øl, brus og snacks i baren samt mye god musikk avspilt på noe av det beste man kan få fatt i var det tid for avgang. Vi takket for en meget hyggelig aften og bega oss tilbake til våre respektive anlegg. Personlig så kjørte jeg på med mitt elendige bilstereoanlegg på veien hjem i et forsøk på å nullstille meg så nedturen ikke skulle bli så stor foran mitt eget anlegg.

Til slutt vil jeg takke Oslo Hifi Center for et meget hyggelig besøk og bevertning. Jeg tror jeg har alle OAS’ere med meg når jeg sier at vi stortrivdes.

-OAS

Surround High End | 2 kanals high end I | 2 kanals high end II | Galleri

 
       


Om OAS

Oas er en uavhengig Hi-Fi Klubb.
Vi teller nå 28 medlemmer. Vi møtes jevnlig og besøker messer,
butikker, medlemmer
og tester utstyr.


Les mer


OAS anlegg


Andrè
Jan Terje

Andrè
Andrè

Eivind
Eivind

KW
KW

Roy
Roy

Lars
Lars

Tor
Tor

Kjetil
Kjetil

Morten
Morten

Tom
Tom


Copyright © Oslo Audio Society 2008