Oslo Audio Society
Nyheter | Tester | Vi har besøkt | OAS Anlegg | Om oss | Kontakt
   
  05.10.2007
HiFi-stasjonen
 
   
   
HiFi Stasjonen -I | HiFi Stasjonen -II | Galleri

Neste stopp:

Det er lørdag og gutta skal på på tur, guttetur og overnattingstur, med sovepose og det hele. Vi er fordelt i diverse fancy biler så det er følgelig ikke formannen som har hånd om ratt og cruisekontroll denne gang, han vet å prioritere annerledes. Må innrømme jeg er en smule skuffet over flere av klubbens medlemmer, der de besitte biler dyrere enn anleggets front-end! Skammelig, direkte skammelig! Kan hende er klubbens paragrafer klare for revisjon?Etter en stund med formannen (les: undertegnede) i baksetet ankommer vi Jo's residens. Kjerring og unger for anledningen strategisk plassert hos svigers eller annet passende sted, så er det da altså noen som vet å prioritere. Stemningen er god hos Jo, mannen har dedikert lytterom på loftet og kald pils på kjølen.
Det var vel ikke mer enn at vi rakk å heve stemning og forventning til godt opp under bjelkelaget og få i oss en halvliter før det bar avgårde til Hifi-Stasjonen. Den ligger omtrentlig 250 taxi-kroner med kvelds og helgetakst fra Jo og fru. Vi snakker skikkelig stasjon, med jernbanespor og billettluke.


Vi har blitt godt mottatt før vi i OAS, men det har tydeligvis ryktes at klubben har oppgradert på formannssiden, for maken til oppvartning har ikke jeg vært borti. Her er det Cognac i fleng, XO må vite, rykende varm pizza - mer enn vi makter, kaffe og brus. Til og med Fidelity med de to utskremte skribenter Rolf Inge Danielsen og Jan Myrvold er på plass for å dekke OAS-visitten. Ja, to i antall, her tas tydeligvis ingen sjanser.

 Han er smart og dyktig innehaveren av Hifi-Stasjonen, for dette er en herlig planlagt seanse.
- Først er det mat og drikke, med tid til small-talk av den slag som funker like dårlig rundt det daglige lunchbord som i familiære selskapeligheter.
- Dernest, når sulten er under kontroll og de mindre sosialt anlagte av oss begynner å se lengselsfullt etter noe å mate CD spillerne med, settes den audiophile delen av kvelden i gang.Men, før vi begynner med beskrivelsen av de audiofile godbitene må jeg få referere Morten der han med stor iver forsyner seg av pizzaen:

Det må være noe spesielt med Norge. Mens andre land knappest har en HiFi forretning av særlig kaliber med mindre byen kaller seg hovedstad, dukker det i Norge opp den éne mer sofistikerte HiFi-sjappen etter den andre, og på de mest aparte plasser. For ikke lenge siden besøkte OAS FRYD HiFi, langt ute i Heggedal. Og vi hadde Lyric i Sarpsborg, vegg i vegg med HiFi-klubben og HiFi-Guiden på Hamar, bare for å nevne noen. Siste tilvekst i den tunge ende er HiFi-stasjonen i Elverum!

Etter litt mingling samles troppene for å gi det rimeligste oppsettet en sjanse. Siden Morten er så snakkesalig denne dagen lar vi ham få drodle videre. Fyr løs Morten, du får herved kursiven!

- JD 100A,
- JD 502B(RC) og
- Visonik Concept 3.

Samme høyttalere (Visonik C 3) imponerte godt på Horten Messa i 2006, da
med VTL mener jeg å huske. Små er de, men dynamikken huskes som helt i
"Klipsch klasse". (Red: Helt enig). Musikken som her ble valgt, viste på ny et meget livlig og spilleglad lyd som passet fint inn i det meget lille lytterom.

Jeg må bare få bryte inn et øyeblikk Morten og si meg hjertens enig. Denne gangen synes jeg anlegget fremstod med sunn prioritering. Vi snakker mid-fi til low-fi pris, mye for pengene med andre ord (jada, vi er blaserte). Vi har hørt det før, billig hifi som låter hardt, vondt og pågående, så ikke her, dette var anlegg med musikalske prioriteringer. Dette liker vi!

I det store lytterommet består det ene systemet av komponenter til omtrent midt på treet og det andre en "smule" over det. (Red: Ja vel, her gror tydeligvis trærne like inn i himmelen).

- CD3 Signature fra Metronome Technologie
- TL 5.5 fra VTL
- MB 150 fra VTL
- Veena fra Reference 3A

Samme musikkeksempel som vi fikk høre i det lille lytterommet blir brukt ved denne demonstrasjon. Første kutt ut er av Cecilie Nordby, skiva som låt så åpent og fint i det minste anlegget.
Oiii, her hører vi betydelige forbedringer. Den øvre mellomtonen er adskillig glattere og mer oppløst og hele frekvensområdet høres mye mer organisk og naturlig ut. Klangbalansen kanskje litt mot det varme. På kutt etter kutt, gir dette anlegget oss en ytterst naturlig, behagelig og forførende lyd som det på én kort seanse som dette, egentlig er vanskelig å kritisere, om dét skulle være formålet. Diskanten virker snill og heller tilgivende enn avslørende for håpløse innspillinger, og bassen virker godt definert og meget bra i forhold til det man kan forvente av en høyttaler
av denne størrelse. Veena, fra Reference 3A er jo ingen stor høyttaler, bare bestykket med et enkel tweeter og et relativt lite bass/mellomtoneelement. Men lydbildet er stoort! Samspillet mellom disse enhetene er meget godt, og konkurrerer opplagt med det beste fra f.eks, Sonus Faber. Finish likeså.

Ja, Morten, her tar du ikke i mer enn du må. Dette er helt etter min smak, prioritering og stil. Disse høyttalerene ser for det første virkelig lekre ut, visuelt langt mindre enn man kan forvente av størrelsen på lydbildet, spenstig. Dette spiller musikk, helt etter mitt hjerte. Her en mikrodynamikk, letthet og hurtighet som får foten til å gå. Her er fokus på hensikt og intensjon, mer enn detaljer for deres egen del. Varmt? Vel slik er stort sett virkeligheten og livet for de av oss som er født på på solsiden. Jeg tar meg selv i å mene at den renhet og frihet for rusk som vi her hører snarere kommer av reel nøytralitet enn farging som sminker. Dette er en høyttaler som virkelig imponerer meg. Prisen er også hyggelig. Kveldens beste overraskelse.

Med så stor og flott lyd fra en såpass liten høyttaler, er spenningen naturlig nok stor når det store anlegget kobles inn.

Så var det over på det stoooore anlegget...


-OAS

HiFi Stasjonen -I | HiFi Stasjonen -II | Galleri

 
       


Om OAS

Oas er en uavhengig Hi-Fi Klubb.
Vi teller nå 28 medlemmer. Vi møtes jevnlig og besøker messer,
butikker, medlemmer
og tester utstyr.


Les mer


OAS anlegg


Andrè
Jan Terje

Andrè
Andrè

Eivind
Eivind

KW
KW

Roy
Roy

Lars
Lars

Tor
Tor

Kjetil
Kjetil

Morten
Morten

Tom
Tom


Copyright © Oslo Audio Society 2008