Oslo Audio Society
Nyheter | Tester | Vi har besøkt | OAS Anlegg | Om oss | Kontakt
   
  05.10.2005
Horten Messa 2005
 
   
   


Høstens vakreste eventyr er over for denne gang...

Og Horten befestet på nytt sin posisjon som Norges hifi-by nr1, med en vellykket messe for 2-kanals audiophile.

Messa stod først og fremst for et stort mangfold i veien til lydnirvana. Det var jevnt over godkjent lyd på en rekke stands, men samtidig ble det også helt klart at det er mange veier til Rom.

Om man skulle savne noe måtte det bli flere stands med analog lyd. Det gikk stort sett i cd-spillere over hele linja, kanskje er dette et tegn på at det digitale mediet nå er "godt nok". Noe selvsagt mange er totalt uenig i, men faktum er at det var overraskende lite platespillere i bruk på messa.

Derimot var det en rekke produkter som ikke var helt A4, - med tanke på designet altså.

Under her følger noen bilder fra det som var... la oss si... litt utenfor det vanlige...


De glade amatører fra OAS startet lørdagen på Dacapo sin Usher stand.


Polske Ancient Audio var tilstede med det mange mente var messens beste lyd. Og - et utrolig lekkert anlegg!!!!! Noen fler som ønsker seg flate pakker til jul? :)


Beauhorn høyttalere. Ddragehoder man kan skremme ungene med hvis de ikke vil legge seg om kvelden. Mangler bare blinkende lys og røyk fra elementet.

Celius har hatt sine timer på sløyden med denne cdspilleren i tre. Designet er mildt sagt oppsiktsvekkende, og vi ser fram til kommende modeller i gran, furu, eik, teak og mahogny.

Dipol høyttaler konstruksjon som matcher cd-spilleren.


Geir Fredriksen sin kreasjon "Imagic" begynner å bli en gjenganger på Horten messa. Assistert av 2 stk Audio Physic subber stod de som vanlig for et storslagent og super luftig lydbilde. Enten elsker man dem - eller man gjør det ikke. Imponerende er de uansett!

Elektronikken var fra Wadia og Adyton.
Vi skal ikke si for sikkert om det finnes liv på andre planeter, men ved første øyekast så det ut som om aliens hadde parkert romskipet sitt på standen til PS Audio.

Solid Tech rack sammen med Metaxas forsterkere gav et high tech science inntrykk så det holdt. Lyden var ikke så verst den heller.... :-) 


En annen klassiker med noen tiår bak seg er Martin Logan CLS, som her var å finne på EC sin stand. Assistert av noen gedigne basskasser. Lydbilde var like så åpent og gjennomsiktig som høyttaleren, - så sant man sitter i sweet spot. For en gammel CLS eier var det en fryd å høre igjen denne elektrostatiske storheten.


Audio Solution hadde godlyd på standen sin blant annet med hjelp av denne passive Wavac preampen til 70000,-Prisen virker noe høy, men om man ser på smykkepriser hos gullsmeden så får man her MYE mer for pengene!!!


Produsenter fra østen er kjent for å lage bra kopier av vestlige produkter. Denne gangen er det en husmorbolle fra et amerikansk kjøkken på 50'tallet som har kommet til heder og verdighet igjen, - denne gangen som high end cdspiller fra Consonance. Et annerledes og spennende design

På standen til Bertram Audio fant vi gamle Infinity Epsilon, koblet opp på Ghost ICE forsterkere. Artig å se (og høre) antikvariske produkter som faktisk spiller helt godkjent også i 2005... :)

 

Og sist men ikke minst rommet til Lyric. Blant all high enden i +100k klassen fant vi et oppsett til drøye 20 lapper, som spilte forrykende godt, og med mye spilleglede! Epos og Creek stod for lyden på standen til Lyric.

Et ønske til neste års Horten messe kan være at flere utstillere har utstyr i prisklasser for "folk flest", som faktisk kan gi en liten lmusikkopplevelse. :)

Formannens oppsummering av messa


Jeg vil gjerne få takke arrangørene Terje (Audioaktøren) og Jørgen (DaCapo) for å lage Hifi messe for meg og alle andre som er lettere audioholiske. Generelt fant jeg mye spennende potensiale mht. godlyd i stua. Det som imidlertid slår meg er at det er et mangfold av lydvarianter på vei til et personlig nirvana som hver i sær kan bade i. Vi kan krangle oss skakke og hese mht. hva som er riktig, men det vil nok alltid brenne ned til riktig for meg til tross for NOEN absolutt basale egenskaper som et hvert anlegg bør inneha. De av dere som klager på "heismusikk, plunka jazz og pling plong" bør nesten ta rev i seilene, og ta med medbragt.
 
Av minneverdige stunder vil jeg først nevne Elliot Davis og gutta i Norsk Lyd og Bilde som seriøst jobbet "skitten"(uten forkleinelse til alle dere andre som sikkert gjorde det samme) av seg for å få til rommet med Audiopax utstyret.
Jeg var der rett rundt åpning på søndag og ble sittende i 40 min. Det låt MEGET musikalsk, levende og åpent med rik mikro-, og makro dynamikk. Den Emm Lab drev/DAC riggen står høyt oppe på ønskelisten. Dog må jeg si at Patos høyttalere imponerte så lenge diskantbåndet ikke ble for provosert. Strømrensing er heller ikke dumt. Takk til Elliot for en munter og hyggelig stund. Nå begynner vi å skjønne hverandre bedre, og sist men ikke minst er det meget lærerikt å sitte ved siden av en Norges desiderte beste lydteknikere i sweet-spot som fyller inn de opptakstekniske detaljene.  
I rom 2 hos nevnte forhandler hvor de spilte på de store Eben høyttalere. synes jeg det ble for massivt og klinisk. Hurtig, dynamisk, men liksom litt stor flat klangflate. Og så spelte vi i overkant høyt en stund Lars , men moro var`e!
Men den der Gamut pre`en hadde jeg kledd
 
Det blir etterhvert svært mye og forholde seg til når man inhalerer en messe over 2 dager. Scnikers-is er nevnt av flere - nå også av meg. Hyggelig å hilse på deg , og dine høyttalerkreasjoner er riktig pene med potensiale. Jeg satt der i 30 min til sammen. Første gangen synes jeg det låt litt kaldt og klinisk, og jeg savnet litt kropp på stemmer og instrumenter. Andre turen bekreftet dette litt for meg hvor det låt lett metallisk (kanskje jeg har hatt for mye nærkontakt med grytelokk i mellomtonen med noe skarpe cymbaler og sibilanter som stod litt vel tydelig frem. Men i sum må ei glemmes at rommet var vanskelig, mye folk gir overdemping, og mellombassen hadde gode "vekstvilkår". Samtalene utpå gangen etterpå bragte interessant nytt. Jeg ønsker deg lykke til.
 
PM Audio synes jeg faktisk fikk mest ut av sitt store anlegg på søndag etter at all elektronikken hadde stått på i 2 døgn. Jeg liker det åpne og luftige i anlegget sammen med stor 3D følelse. Samtidig er anlegget detaljrikt og stringent, og inngir følelse av riktig tonal høyde og kropp på instrumenter og stemmer. Jeg fant oppsettet deres å være en tand vassere i 2004 hvor de spilte på 2 stk. AS Desire Decade stereoamper (2x175 Wi 8 ohm). De 4 Metaxa monoblokkene på 100 W i 8 ohm hver seg hadde liksom ikke samme fundamentet og trøkket. So what? Moro var det, og Paul, Mario og Jorma Salmi er svært hyggelig og likandes mennesker. Takk for en knall lørdagsnatt Paul. Den der Hangover teorien din Jorma var interessant...hehe...
 
Audiofreaks spilte pen musikk hvor man ikke kunne få nyte medbragt selv med støttekontakt . Incognitoene hadde en lekker mellomtone gjengivelse, men trenger drahjelp av massive basser nede.
Oslo HiFi senters mastodont anlegg ved siden av hadde et kolossalt skyv. Oppsettet spilte opplagt heftig dog er det noe med så mye elementer, membranflate, digre subber og enormt med watt som blir litt på grensen til voldtekt av hørselen.
Bevares det spilte klokkerent! Jeg spilte selv medbragt og savnet i hvertfall ikke energi, men stillhet mellom anslag og attack, sarte detaljer som får klinge ut etc. Uansett er det i hvertfall morsomt selv om areal i heimen, og kapital ikke lar seg oppdrive. Takk for hyggelig samtale Geir F.
 
Det er mange som har nevnt Audio Solution med Wavac amper/pre, SF Guarneri Homagè og Sim Audio CD spiller mm. Det spilte vakkert, mjukt og innsmigrende, men vil nok komme til kort ved store energiutladninger. Pent var det både visuelt og lydmessig.
Men i forhold til pris skulle det bare mangle.
 
Hos Ancient Audio spelte det også forrykende lekkert, men med mer energi enn hos AS gutta. Hederlig lyd... hmmmmm... er ikke helt enig med meg selv her da rominformasjon og kropp på instrumenter synes meg å komme bedre frem i litt større systemer. Men griselekkert var det i hvertfall. Prisen tror jeg er nevnt før
 
Også jeg lot meg imponere over det lille Creek anlegget hos Lyric til tross for vansker med rom som alle i større eller mindre grad slet med.
 
Til sist vil jeg nevne HiFi Guiden med alltid like joviale, hyggelige og blide Arild. Tidlig på lørdag hadde vi en sesjon jeg ikke glemmer. Jisus for dynamikk selv om det lått noe hardt og gjallende i det kliss nakne rommet. Vi spelte Nguyen Lè - Purple (celebrating Jimi Hendrix)... Voodoo Child. Vi satt bare å glisa begge to.
HiFi kan være ordentlig gøy, og har mange overraskelser.
 
Og helt til slutt tok vi turen til Audioaktøren. Slo av en lang god prat med Terje Nilsen om livet i HiFi andedammen, ble fortalt om SACD surrounds fortreffelighet av Peter Holstein (som noen provoserte litt smått siden 2 kanals lyd er dette format langt underlegent - da tente fyren gitt hehe..., men vi fikk roet gemyttene).
Takk også til Papworth som fikk oss småslække OASere til å ta med en lytt på GRAAFs integrerte, MF CD5 og Living Voice som lyd mat på veien.
Det er uten tvil mange veier til Rom.
 
Takk for meg så langt!-Eivind


 
       


Om OAS

Oas er en uavhengig Hi-Fi Klubb.
Vi teller nå 28 medlemmer. Vi møtes jevnlig og besøker messer,
butikker, medlemmer
og tester utstyr.


Les mer


OAS anlegg


Andrè
Jan Terje

Andrè
Andrè

Eivind
Eivind

KW
KW

Roy
Roy

Lars
Lars

Tor
Tor

Kjetil
Kjetil

Morten
Morten

Tom
Tom


Copyright © Oslo Audio Society 2008