Oslo Audio Society
Nyheter | Tester | Vi har besøkt | OAS Anlegg | Om oss | Kontakt
   
  05.10.2004
Besøk til Knut Vadseth - Mr Fidelity
 
   
   


Det var en forventningsfull gjeng fra OAS som troppet opp hos Mr. Fidelity him selv Knut Vadseth, en oktoberkveld 2004. For når muligheten til å få komme på besøk til den mest profilerte hifi journalisten i Norge dukket opp var vi ikke vonde og be - og 13 musikkglade medlemmer kom på seansen.

En overraskelse denne kvelden var at en svenske med navn Reidar Persson, som lager noen ikke helt ukjente pyramide høyttalere, også var invitert….
Anledningen for besøket hans var introduksjonen av den nye Baby Grand høyttaleren. Og OAS fikk som de første i Norge anledning til å lytte til denne lille toveis pyramiden.

Anlegget:

Husanlegget til KV bestod denne kvelden av Krell KPS 25 sc (pre-cd), DP A1, Transparent Ref. høyttalerkabler og Respons Grand høyttalere, - og Baby Grand! 

Respons Grand

Hva får man så om man går opp i både pris og størrelse?

Det er desverre (kan man kanskje si) helt klart at små toveis høyttalere har sine begrensninger.

Og det er nedover (selvfølgelig), at begrensningene vises først.
Med kjent musikk i spilleren, Ole Paus/Jonas  Fjeld "Søster Drift" - så hører man fort at bassen ikke går dypt nok og nyanseringen avtar nedover. El-bassen i åpnings sekvensen spiller laaangt nedover og er herlig å høre på, når alt funker. På baby høyttalerne blir liksom en del av tonene helt borte, samtidig som anslaget på basstrengen blir nokså avrundet og bløt. Det skal her nevnes at flere store systemer sliter med akkurat den samme låta, så ta denne kritikk mer som en opplysning om at det finnes visse naturlover, man ikke kommer utenom.

En større høyttaler tegner et enda mer realistisk lydbilde i det bassfundamentet blir et annet. De nesten uhørbare vibrasjonene fra subbass-området gjør noe magisk med realitetsopplevelsen, når det funker. Som om alle instrumenter får sin riktige størrelse. Denne type bass får man ikke med baby høyttalere. :-)

Hva de små Babyene virkelig er gode for kom klart frem i det den større Respons Grand kobles opp, og vi kjører den samme musikken. Det som skjer er at bass seksjonen i RG tar grep og gir større fundament, dermed hører man klart at mellomtone og diskanten får mer ro, blir mer lettflytende og livsbejaende og avslappet. Du får en mer finslepen realisme med større tyngde og pondus, men så koster det også mye mye mer ....

Her er det bedre homogenitet, mindre opplevelse av topp og bunn og mer fokus på helhet. Og klangbalansen er bare enda bedre.

Med sine beskjedne mål passer Reidar Perssons nye høyttaler bra til navnet. Men om størrelsen er Baby så er lyden Grand!Et overraskende stort lydbilde presenteres, med dynamikk og rytme.  Og Morten hadde følgende kommentar etter lyttingen:

"Slagverk gjengis med stor overbevisning på det lydnivå som her ble spilt, - høyt nok for normal lytting. Og det virker nesten naturstridig at en såpass liten sak kan gi så bra trøkk nedover. Den egentlige dypbassen savnes i liten grad på valgte musikkeksempler. Det er lett og like denne høyttaleren. Flott avstemt og med spillevillighet og tonal avstemming som bare MÅ begeistre. Her har Persson skapt et lite vidunderbarn som både forfører og engasjerer!"
 

Han var ikke den eneste som ble imponert over denne mini Responsen! :) Så hva skal man vel med en større høyttaler?? Vel, intet vokser som kjent helt inn i himmelen.

Kino på loftet

Visse forventninger var det også til å besøke hjemmekino avdelingen til Knut, som han har innredet loftsetasjen til.

På loftet hos Knut var det et relativt voksent hjemmekino anlegg.

Men at flere kanaler ikke er uproblematisk var besøket her et godt eksempel på. Før vi kom hadde en leverandør av utstyret vært på besøk for å finjustere anlegget korrekt.

Han holdt på en dag uten å komme helt i mål, (ikke rart enkelte av oss sverger til 2 kanaler!) Vanskelig nok å få det til å spille optimalt...

Til tross for en ikke helt optimalt kanaljustering så ble det en overbevisende forestilling, med gjester som Stevie Ray Vaughn og Roy Orbison with friends på loftet. :)


En engasjert Knut Vadseth holder foredrag for en like engasjert forsamling OASere!

Mr.Respons himself. En jovial herre fra den svenske vestkysten i dyp samtale med vår alltid tilstedeværende formann.


-Tom


 
       


Om OAS

Oas er en uavhengig Hi-Fi Klubb.
Vi teller nå 28 medlemmer. Vi møtes jevnlig og besøker messer,
butikker, medlemmer
og tester utstyr.


Les mer


OAS anlegg


Andrè
Jan Terje

Andrè
Andrè

Eivind
Eivind

KW
KW

Roy
Roy

Lars
Lars

Tor
Tor

Kjetil
Kjetil

Morten
Morten

Tom
Tom


Copyright © Oslo Audio Society 2008