Oslo Audio Society
Nyheter | Tester | Vi har besøkt | OAS Anlegg | Om oss | Kontakt
   
  05.10.2007
Manchester Messe 2007
 
   
   
Messen | Galleri

Morten, Kjetil og André har vært på messe i Manchester!

Vi startet lørdag rett etter ankomst med en kjapp rundtur til ALLE utstillere. André var litt vond å få dradd forbi vinyl utsalgene, men vi rakk det såvidt den første dagen. Og avsluttet med litt musikk handling. André vinyl og jeg SACD. Mye var plukket vekk i løpet av dagen så vi burde nok ha fulgt Fosses opplegg og handlet først.

En tur til sentrum organiserte vi samme ettermiddag med deilig middag på restaurant "Brunswick"
Ettersom vi var litt slitne etter reise og tidlig avgang, ble det en rolig kveld og tidlig til sengs. Men vi stilte friske og opplagte til grundig gjennomgang søndag: Og synes i grunn at mange anlegg spilte bra her.

Masse lekkert å se på, og et par rom med lyd som tenderer det beste jeg har hørt noen gang noe sted, messe eller ikke messe.Messas beste lyd var uten tvil MBL. her var det en oppløsning, realisme og 3 dimensjonalitet jeg ALDRI har hørt bedre. Anlegget var vel priset til litt over 1,2 mill så da er det jo lov å stille krav.

André: MBL spilte bare himmelsk åpent og luftig. Men igjen med ukjent musikk. Kunne jeg tenkt meg litt mer glød, nærhet og råhet i mellomtonen? Igjen snakker vi i tilfelle personlig preferanser, for dette var definitivt noe av det bedre som finnes der ute.

Kjetil: For meg var MBL ikke bare messens beste lyd, det skulle bare mangle til den prisen,(underkant 100000pund) men også det beste jeg har hørt.Wilson bød på noe helt spesielt. Wilson Audio Watt/Puppy på Audio Reasearch hadde et flott trøkk og rocket meget bra. Andrè var overbegeistret. Morten og jeg litt mere tilbakeholdne, men bevares meget bra, men mye å velge imellom til den prisen - 25000 pund (hvis det hadde vært aktuelt).

Andrè: Sånn uten å ha hørt samme musikk på oppsettene (noe som diskvalifiserer sammenligningen) så ble nok jeg veldig fasinert av oppsettet bestående av:
SME20/2A Koetsu Urushi (?) Audio Research PH-7, Ref. 3, CD-7, Reference 210 Mono og Wilson Watt Puppy 8. Blues og trommer på dette var helt i tet av hva jeg har hørt. Så rått og direkte. Skikkelig ståpå og fantastisk livaktig.
Den varme Koetsu-signaturen kledde nok anlegget bedre enn cd-lyden etter mine preferanser. Men nå ble det spilt høyt, og materialet var ukjent. Et par av cd-ene kunne kanskje bli litt i overkant midt i fleisen.


Her er det vinyl som gjelder - noe André vet å sette pris på..

På Meridian rommet var disse "påvegg" høyttalerne som jeg syntes låtoverraskende bra. Noe å prøve ut for de som skal ha diskret lyd.

Her er Morten i nærfeltlytting med store Podium "hodehøyttalere"...

Flott vektløs elektrostatlyd fra disse bikube panelene, med bass til å leve med og en besynderlig evne til å spille godt, nærmest uansett plassering og vinkling. Også prisen da. Var det ikke i underkant av 40.000?

EC var tilstede med et navneskilt på en dør......det var også det hele.Vi hørte på de nye Quadene, som ikke imponerte. Men rommet var knøttlite og trangt.


McIntosh...

Erre'no lyd inni her da...?

Ellers så spilte dCs sin nye digitalrigg silkeglatt og nok må sies å være noe av det bedre jeg har hørt mht kilde. Jeg har ikke vært sånn veldig imponert over dCs tidligere (men det igjen kan henge sammen med rom og øvrig utstyr), dette satt i hvert fall spikret. Verity Audio Parcifal med dCS + VTL power spilte meget naturlig og organisk.

Vi fikk også en utrolig tøff presentasjon av B&W 801 D med Minimax cd spiller og en beskjeden rør amp på 40 Watt. - trodde B&W var vanskelige å drive vi! Dette spilte veldig bra, med en nyyydelig bass og nærhet.


Link til flere bilder fra messa


-Tekst ved Morten, Kjetil og Andrè.

Messen | Galleri

 
       


Om OAS

Oas er en uavhengig Hi-Fi Klubb.
Vi teller nå 28 medlemmer. Vi møtes jevnlig og besøker messer,
butikker, medlemmer
og tester utstyr.


Les mer


OAS anlegg


Andrè
Jan Terje

Andrè
Andrè

Eivind
Eivind

KW
KW

Roy
Roy

Lars
Lars

Tor
Tor

Kjetil
Kjetil

Morten
Morten

Tom
Tom


Copyright © Oslo Audio Society 2008