Oslo Audio Society
Nyheter | Tester | Vi har besøkt | OAS Anlegg | Om oss | Kontakt
   
  05.04.2006
Påsketreff 2006
 
   
   

Påskeblot hos KW 2006

KW stod igjen for årets påskeblot i OAS, og innbød til servering av pizza og øl, samt lytting til spennende produkter fra Musical Fidelity og Midgard Audio.

Rundt 10 medlemmer var tilstede på seansen som bestod av utprøving og avslappende lytting til Musical Fidelitys DM25 to chassies CD-drev og DAC, og MFs KW750 massive effektforsterker som for anledningen hadde inntatt KWs hyggelig hjem.

Det var også knyttet stor interesse for å høre Midgard Audio's Oberon monoblokker, og å kunne få sammenlignet dem opp mot det voksne KW750 effekttrinnet. Er virkelig ICEpower SÅ bra som mange vil ha det til? Vi prøvde å finne et svar...!


Lytterommet fra sweetspot

 

Det gikk også en del i vinyl denne kvelden, og André hadde med seg sin elegant "platekoffert" med godbiter oppi!

Oberon uber alles... eller musikal troverdighet fra KW 750.??

Det ble mye prating om så mangt denne kvelden, men de som tok seg tid til å lytte til forsterkerne hadde disse kommentarene..

Tom:

Personlig finner jeg MO blokkene så langt å være de ICE produkter som gjengav musikk med en for meg "spiselig" valør. De låt liksom en smule tilbaketrukket i mellomtonen..
MEN så i direkte sammenligning med KW 750 i varmt modus sto forskjellene klart frem for meg. Med den råsterke "gammeldagse" transistorblokka fikk instrumenter og stemmer klart mer kropp, volum og timbre. Anslag på et strengeinstrument gav en for meg riktigere tone og kropp som fikk klinge ut med et riktigere volum og omfang. Bassen ble strammere, og gikk klart dypere med større kraft i dette oppsettet.
I tillegg kom mellomtonen bedre frem, og rasp på instrumentene ble tydeligere, men dog ikke så tydelig som tilvendt i eget oppsett. Til det låter SF Cremona varmere, rundere og mer tilgivende.

KW om Oberon:

De var for meg en opptur, mye p.g.a. at mine forventninger var noe farget av mine tideliger erfaringer med annet "digitalforsterkeri" PS audio HC2a og Embla og en liten snarlytt på jeff Rowland (i uvante omgivelser).
Jeg forventet mye av det som jeg selv (tidligere) har benevnt som klinisk og lyst lydende.
Akkurat dette var ikke det rette utrykket lengre, i hvert fall ikke oppe i frekvensen og heller ikke var det lystklingende, snarere tvert om.
Min første tanker var at her er det filtrert i toppen, men så mente jeg å huske at snickers-is hadde sagt noe om at han er mot filtrering (kanskje han da mente utenforliggende filtrering ) ikke vet jeg.
Nå har jeg vel fått med meg at selve modulene er filtrert ferdig fra fabrikk?
I alle fall så ble jeg positivt overrasket over det jeg hørte utover natta og veldig fascinert av kontrollen som dette lille "monsteret" av en forsterker kunne by på.
Likevel så må jeg få lov til å "kopiere" en mengde andre uttalelser om at de er noe annerledes med hele lydgjengivelsen som jeg ikke helt klarer å beskrive og få tak på, hverken på godt eller vondt.
Jeg er nok muligens litt rar på dette med lydgjengivelse og beskrivelse av det hørte, men tror sjøl at det går på klang og utklingning.

Jeg satt og hørte på KW750 igjen dagen etter og likte det jeg hørte, også her er det skikkelig kontroll, men likevel annerledes på en måte.
Jeg har foreløpig ikke klart å bestemme meg for hva jeg egentlig likte best, så da får jeg bare fortsette å spille inn Bel Cantoene mine etter at de har vært hos R.Malmin og fått mer køl energi.

Tor:

Med Solveig Slettahjell i cdspilleren syns jeg forskjellene på KW 750 og Oberon står klart fram. Med KW 750 framstår musikken i mine ører mer organisk med naturtro varme og kropp. Solveigs stemme kryper under huden på meg på en helt annen måte enn jeg opplever med Oberon. Mulig at dette er det som kalles farging av lydbildet - men i så fall er det sånn jeg vil ha det! KW 750 kunne jeg levd lykkelig med.. :)

Til slutt vil vi bare få takke KW for gjestfrihet og nok et vellykket sosialt OAS arrangement!

 

 
       


Om OAS

Oas er en uavhengig Hi-Fi Klubb.
Vi teller nå 28 medlemmer. Vi møtes jevnlig og besøker messer,
butikker, medlemmer
og tester utstyr.


Les mer


OAS anlegg


Andrè
Jan Terje

Andrè
Andrè

Eivind
Eivind

KW
KW

Roy
Roy

Lars
Lars

Tor
Tor

Kjetil
Kjetil

Morten
Morten

Tom
Tom


Copyright © Oslo Audio Society 2008