Oslo Audio Society
Nyheter | Tester | Vi har besøkt | OAS Anlegg | Om oss | Kontakt
   
  05.04.2007
Påsketreff 2007
 
   
   
Tom:
For 5 år på rad fikk medlemmene i OAS invitasjon til KW for sosial samling og tilgang på nye godbiter fra HiFi kryptens skattkammer.
Dette er et våre triveligste arrangementer med høy hyggefaktor hos vårt generøse medlem KW. Bespisningen, gleden av å dele et måltid i fellesskap over felles interesser avstedkommer alltid muntre innslag på hverandres bekostning. Latteren sitter løst, maten smaker fortreffelig, og god drikke lesker tørste feriehungrige OAS ganer.I storstua stilte i Karan 270 amp til dyst koblet til MF KW pre, MF DAC og drev 25. Strømmen blir foredlet via PS Audio P600, og signal-, og høyttalerkabler er av høy karat.
Lydbølgene avleveres av SF Cremona.
Utover kvelden med en Karan amp som var varm i trøya kjørte vi musikk som Bjørn Berge – I am antipop flere ganger ut over kvelden. Emmylou Harris – The Wrecking Ball m.fl. fikk prøve seg.
Lydvolumet var moderat, og gjengivelsen høflig. Jeg tok meg i og savne litt gnist og baller = trøkk.

Så kom kveldens mest overveldende opplevelse i det verten koblet MF DAC 25 via Apple trådløs dingledanglet sitt.
Stevie Ray Vaughan – Tin Pan Alley ble satt på, og vi gutta var nå en smule sugne på en smekk i nepa. Dæven søkke for et tindrende klart univers, rom, instrumentklang og trøkk som kom. Her var det kropp på stemmen til dyp savnede Stevie, og en fylde, twang og rasp i Fender Stratocasteren hans som etterlot lite å ønske.
Gutta i Double Trouble drev Stevie fremover mot nye høyder med seige bassrytmer, og distinkte stofflige slag på trommene.

Ahhhhhh…lykke lykke er det rart man driver på med sin tidvis frustrerende og smårare hobby. Glemte jo rent å leske strupen med Toplines medbragte Julebokker før jeg måtte skremme lille Lars ut på veien slik at jeg rakk siste båten hjem.

Tusen takk for denne gang KW.
Jeg kan leve lenge på den siste avspillingen av en for meg fantastisk gitarist og musiker.

Morten:
Det "lille anlegget" hørte jeg ikke så mye på, men på vinyl spilte det flott som pokker. Fint trøkk og et pent opptegnet rom. Imponerende, særlig tatt i betraktning anleggets tross alt beskjedne størrelse.

Det store anlegget med Karan synes jeg også spilte flott. Det beste jeg har hørt hos KW.
Først og fremst musikalsk. Musikken flyter på en meget naturlig måte og det er nesten umulig å ikke la seg engasjere og rive med. Den solide mellombassen driver rytmen i musikken frem. Bassen er også stram og fin, om enn ikke den dypeste jeg har hørt, og trøkket i mellombassen slår så det kjennes i kroppen. Helt konge.
Luft rundt instrumenter og stemmer er også meget bra og gir musikken en naturlig og uanstrengt karakter.
Diskanten er helt OK, uten å være analytisk eller "superoppløst". Antagelig så bra som den tweeteren som sitter i Cremona kan bli. I det hele lite å kikke på.

Det er egentlig tydelig at Karan tar kontroll over det hele. Selv om lyden totalt sett er nokså annerledes enn i eget anlegg, mener jeg å kjenne igjen noen av parametrene, som f.eks. den overordnede musikalske spillestilen, en aning fokus på ytterfløyene, en generelt flott dynamikk men litt tilbakeholden på mikrodynamikk og detaljer.
Kort sagt et meget velspillende anlegg, kanskje det mest musikalske jeg har hørt.
Uten tvil en mye heldigere match enn i eget anlegg, med Vivid.

Takk for innsatsen KW!
Meget hyggelig OAS kveld!


11 sultne OAS'ere møtte fram til KW på denne onsdagskvelden før påske. Vi lar Tom og Morten oppsummere årets Påskeblodt. 
       


Om OAS

Oas er en uavhengig Hi-Fi Klubb.
Vi teller nå 28 medlemmer. Vi møtes jevnlig og besøker messer,
butikker, medlemmer
og tester utstyr.


Les mer


OAS anlegg


Andrè
Jan Terje

Andrè
Andrè

Eivind
Eivind

KW
KW

Roy
Roy

Lars
Lars

Tor
Tor

Kjetil
Kjetil

Morten
Morten

Tom
Tom


Copyright © Oslo Audio Society 2008