Oslo Audio Society
Nyheter | Tester | Vi har besøkt | OAS Anlegg | Om oss | Kontakt
   
  05.10.2007
Porsgrunn 2
 
   
   


Gutta på tur del II (til Porsgrunn)

Atter en gang satte vi turen til Porsgrunn. Desverre var det kun to av oss som hadde muligheten til og reise ned selv om det var plass til flere på arrangementet. Lørdag klokken 12.16 ganske nøyaktig sveivet Fossmann igang sin nyinnkjøpte Ford Fiesta og vi spratt avgårde mot Porsgrunn.

Dette var da overnattingstur så det ble mer tid til lytting, besøk og ikke minst, øl.
Vel vel. Et par kjappe timer senere parkerte vi utenfor hos Brian, vår vert for turen. Han hadde varmet opp OTL’en sin og 2 stk medbrødre, som vi skulle hjem til senere samme dag.

I Brian sitt oppsett var ikke lenger noen Graaf preamp og Musical Fidelity cd spiller. Inn var en Wadia 850 kommet, en relativt grandios spiller med innebygget volumkontroll som har begynt og dra på årene men denne klassikeren holder seg godt.
Merlin VSM høytalerne hadde fått nyeste verson av BAM modulen som konstruktøren har laget for å utnytte bassresponsen på høytalerne maks.

Den fungerer nesten på samme måte som en equalizer, og er satt inn mellom for og effektforsterker om undertegnede har forstått det korrekt

Etter noe kolde kamerater satt vi turen i Fossmanns Fiesta til dagens andre stoppested. Det var hjem til Bård som har ett oppsett bestående av Pass Labs X250. det er vel noe av det største man får tak i av effektrinn, iallefall så det ut som noe av det tyngste. Han hadde sin Gryphon preamp på service og hadde fått lånt seg en ML 390 preamp han hadde satt inn i oppsettet og en 390s cd spiller han ikke hadde turt og sette inn i anlegget. Men våre sleipe OAS taktikker fikk kjapt satt inn ML 390s og ut gikk utover hans EC EMC 1 Up. Vi hadde spilt noen testplater på emc 1 før vi byttet til ML 390s og forskjellen var markant kan det sies;-)

Ut med noe noe fete tunge lyden fra EC og inn med en presise strammere mer kontrollerte ML spilleren.

Rommet hans var en kjeller som egentlig var ganske liten, men den var omhyggelig bygget til og bli ett skikkelig testosteron kjeller fritt for koner. Anlegget tok en del plass der de ruvende Proac Studio høytalerne stod og holdt etter respektabelt overblikk( de er ikke spesielt lave)Første tanken har var at dette kunne umulig spille bra. Såpass store høytalerne, styrt med kontroll fra en kjempe av en forsterker kunne flytte huset litt nærmere naboen.

Men så feil kan man ta. Dette spillte usedvanlig rent og stramt med en dypbass som man kjente i sofaen. Det var ikke skarpt og stående lydbølger hadde ikke det rommet å by på. Vi kunne spille på nivåer av en annen verden og total kontroll som vi kunne takke 350 Pass Labs watt for. Mulig panelveggene fungerer som mange små diffusorer og hjelper til der for det var ingen sort av akustikk produkter der.
Alle i rommet var enige om hva som fungerte best mens eieren av oppsettet angret på og ha satt den inn og begynte og telle pengesekken sin med det samme mens han mente at nei, han skulle ikke kjøpe den. Hvem av oss har ikke sagt akkurat det samme og neste dag så står havregrøt på menyen de neste 3 månedene og det eneste som får mer morson enn vanlig er transistorer, høytaler elementer og cd skuffen.


Neste stopp var hjem til kamerat Espen. Espen hadde en noe annen filosofi og var ikke interessert i og flytte fjell, men derimot og beskrive dem. Han bodde i en ny leilighet ett kvarter kjøretur ca fra Bård og var minimalistisk i stilen. Meget gjennomført leilighet og ett tegn på at man kan kombinere hifi og design.

Alt utstyret hans bestod av Burmester utstyr, og nye Burmester høytalere var innkjøpt kun 2 uker i forveien.

Disse var brukte og spilt inn, men plassering i rom tar litt tid så det var ikke optimalt i følge eier. En flatskjerm var innkjøpt og Burmester multispiller viste musikk dvd rett som det var.

Ja vel, dette ser flott ut, men hvordan låter det? Man kan vel beskrive det med ett ord og det var åpent. Sjelden har jeg hørt ett så åpent lydbilde fra ett sett dynamiske høytalere. Alle slags godnoter og unoter ble avslørt med god hjelp fra HEIL diskanten i hans Burmester høytalere.
Bassen hang ikke helt med i rommet men dette har med plassering og akustikken og gjorde da man glatt hørte den lineære responsen de gav nedover.

Men det undertegnede begynte og stusse på etter en stund var om det var korrekt at alt virkelig skulle låte så åpent? Alt man la inn fikk ett usedvanlig åpent lydbilde som etter stund begynt og gjøre meg oppmerksom på at dette kunne være ikke behøvde å være mine egne testplater, men karakteristikken produktene er tunet til. Med andre ord er jeg ikke sikker på at dette er riktig, at alle plater virkelig er så åpne men for de som foretrekker denne lydkarakteristikken er Burmester ett lurt sted og lete da. Som en velkjent sjefredaktør muligens ville beskrevet det, en noe overivrig presentasjon av presensomerådet;-)

Neste stopp var hjemme hos en kjent biltuner i Norge, Nemlig Lindvall  Tuning. Der stod det en stor Krell FBP 600 som gjenspeilte anlegget bilenes eier restaurerte og tunet, nemlig Corvetter og andre store sterke biler.


Høytalerne var Montana EPS 2 som hadde store mengder luft rundt seg og alle muligheter for og kunne gjengi det som fantes av frekvenser spent fast til den store Krellen.
Signalkilde var Teac Esoteric mutlispiller som var av meget god finish da man kikket nærmere på dreiing av stål og chassis plater.

Etter en kort lytteseanse skulle vi ta en kikk i garasjen hans. Det var visst noe der vi måtte ta en kikk på. Som skrevet ovenfor driver eier Lundahl Tuning og har over middels peiling på det som befinner seg under plastdekslene under panseret.

Lyden var som man trodde på forhånd. Stor og luftig med muskler i grunntone området.

Høytalerne var plassert midt i rommet og det var vel 6 meter til bakvegg noe som skapte en utrolig dybde i lydbilde.

Hans 900 hk Opel Rekord var dissekert for å sette inn noen av delene i en 1100hk VW Caravelle han hadde som ett lite sideprosjekt. Den bakstilte motoren var ikke lenger bakstilt men midtstilt og det var ikke 70 slappe slappe hester fra en firesylindret rekke motor men en snerten omgjort Chevrolet V8 dobbelturbo.
Den skulle bli veiklar til våren så den dukker nok opp i div norske bilblader.  

Det bar da tilbake til Brian for en hyggelig avslutning på en tur full av lytteinntrykk og nye erfaringer. Vi vil gjerne takke alle som huset oss på denne turen og takke for mat og senge plasser hos vår vert Brian.

Etter og ha hørt 4 high end anlegg på en dag, kan man undre seg om hvordan det perfekte oppsettet ville ha vært om alle entusiastene skulle satt sammen ett oppsett som var det perfekte uansett pris. Alle og enhver har sin egen ønsket lydsignatur så det er kanskje greit at det ikke er noen mal på dette?


-Lars N


 
       


Om OAS

Oas er en uavhengig Hi-Fi Klubb.
Vi teller nå 28 medlemmer. Vi møtes jevnlig og besøker messer,
butikker, medlemmer
og tester utstyr.


Les mer


OAS anlegg


Andrè
Jan Terje

Andrè
Andrè

Eivind
Eivind

KW
KW

Roy
Roy

Lars
Lars

Tor
Tor

Kjetil
Kjetil

Morten
Morten

Tom
Tom


Copyright © Oslo Audio Society 2008