Oslo Audio Society
Nyheter | Tester | Vi har besøkt | OAS Anlegg | Om oss | Kontakt
   
  20.03.2008
Skulpturell lyd! - Vi har besøkt Tommasi
 
   
   

 

Roy | ACD  

OAS var invitert til "Tommasi" for å høre på hans siste innkjøp. Etter en god time med kjøring så var vi på plass i Kongsvinger. Jeg har ikke vært og besøkt Tomassi før, men etter hva andre medlemmer fortalte meg så var det en god del nytt og spennende utstyr på gang. To nye subber, ny effektforsterker, ny cd spiller og et rom fylt til randen med Daad´er. Et stereoanlegg i høyeste prisklasse. Forventingene var store, og med første øyekast så virket dette meget lovende.

Utstyr

Tommasi har ervervet seg et sett med amerikanske Avalon Eidelon. En større høytaler med følgende bestykning; keramiske elementer til mellomtone og diskant, pluss en kevlar kompositt materiele til bassen Alt samlet i et skulpturelt kabinett som har en knakkfaktor sammenlignbart med stein. Meget dødt. Høytaleren måler ca 110 cm på sokkelesten og veier 68 kilo hver. Det virker bunnsolidt.

Effektforsterkeren er en Edge NL10.1 med 225 watt i som spruter ut musikk. Preampen er en Conrad Johnson ACT 2 series 2 en velrennomert klassisk preamp. CD spilleren er en Edge G-CD, en av Harry Pearsons referanser (redaktøren i The Absolute Sound). Nettstøyfilter er "hjemmebygg" fra LMC. Og de nederste frekvensene, tar to grådig store SVS subber seg av.


Avalon Eidelon. En virkelig nydelig høytaler. Stor og fundamental. En knakkfaktor som ikke ligner grisen. Og et design som er hardt og kantete, men samtidig mykt og nært. Man kan hvile øynene på disse høytalerne og øynene blir alt annet en trette. HiFi estetikk av stor rang


Nok et bilde av HiFi skulpturen. Formen reflekterer lyden. Meget 3D dimensjonal.


Bybee filter til alt for mange penger per stykk. Men i følge Tommasi så var de verd hver en krone.


Gigantisk Sub fra SVS. To 12 tommer i hvert kabinett som står montert ned mot golvet. Bassene er delt på 80 HZ. La meg si det slik det flytter mengder med bunnsolid luft. Og til all forundring så later det hele meget sømløst og musikalsk. Ingen tendenser til buldrete hjemmekino bass her.

Lyden

Etter en kjapp innføring i hvilke komponenter det samlede stereoanlegget besto av, så var vi klare til å lytte.

Det første man biter seg merke i er det er en meget god homogenitet over det totale lydbilde. Det er ingenting som umiddelbart stikker seg ut og krever din umiddelbare oppmerksomhet. Med innføringen av SVS subbene, som deles på 80 Hertz, så er dette et fullrange system. Det både høres og føles. Subbene er sømløst integrert. Det er en umiddelbar tyngde og uanstrengthet over det hele. Makrodynamikken og
mikrodynamikken holder en høy standard.
Det låter tight og har en god rytmisk fremdrift. Det er meget opløst uten å være analytisk.

Avalon er kjent for sine 3 dimensjonale egenskaper. Det var en av hifi parametrene, som dette systemet gjorde meget bra. Et godt opptegnet stereoperspektiv. Instrumentene hadde fått tildelt hver sin plass i lydbildet. Lydbildet var stort og uanstrengt. Instrumentene kommer fra en svart bakgrunn. Mye svartere enn det jeg er vant til. Klokkeklart og misunnelses verdig!

Det låt rafinert, glatt og silkeaktig i toppen. Mellomtonen glimret med en oppløsning av høy karakter. Bassen var stram og gikk dypt.

For å summer opp så låt det meget homogent med litt ekstra tyngde helt i bånn. Anlegget scorer høyt på de fleste hifi parametre. Det spiller musikk på en måte som gjør at rockefoten går og gåsehuden sitter løst.

Vi vil takke verten Tommasi for invitiasjonen til Kongsvinger. Det var et morsomt besøk, vel verdt turen. Vi fikk fyllt opp kvoten med veldig god lyd den dagen. Og det er alltid spennende å komme å høre et anlegg i denne klassen. Creme del a creme klassen. Vi snakker tross alt om summer som er meget høye, selv i high end sammenheng. Vi kommer så gjerne tilbake, og forer ørene med vellyd igjen.

-Roy

Roy | ACD  


 
       


Om OAS

Oas er en uavhengig Hi-Fi Klubb.
Vi teller nå 28 medlemmer. Vi møtes jevnlig og besøker messer,
butikker, medlemmer
og tester utstyr.


Les mer


OAS anlegg


Andrè
Jan Terje

Andrè
Andrè

Eivind
Eivind

KW
KW

Roy
Roy

Lars
Lars

Tor
Tor

Kjetil
Kjetil

Morten
Morten

Tom
Tom


Copyright © Oslo Audio Society 2008