OAS hos Swogersch & Broh – Bjørn

OAS – BESØKER SWOGERSCH & BROH

Tirsdag 13. februar var OAS invitert til Swogersch og Broh i Sarpsborg for å lytte til en helt spesiell høyttaler. Litt frafall pga. influensa ble det, men vi var til slutt 7 stykker som fikk overvære denne spesielle lytteseansen. Høyttalerne var plassert i stua til en av de to høyttalermakerne. Der sto det to store høyttalere, ca. 180 cm høye, med en svært innsvingt og feminin form. Godt bestykket var de også. 4 ti tommers basshøyttalere i hver, i tillegg til to mellomtone og en berylliumdiskant i d`Apolito oppsett.

Alle høyttalerne var produkter fra SEAS i Moss. De beste SEAS lager, sa CEO Olav fra SEAS som var tilstede og snakket litt om høyttalerelementene som ble brukt og hvordan SEAS har samarbeidet med gutta i Swogersch & Broh.

Vi var jo spent på hvordan dette ville låte. Ikke minst knyttet spenningen seg til hva slags forsterkermateriell og kilde som det ville bli spilt på. I et eget rom som var avdelt fra stuen sto alt som trengtes, 9000 watt klasse D, PA-forsterker og Oppo 205 multispiller. I tillegg ble det strømmet fra Spotify. Peer fra Swogersch og Broh forklarte at de hadde brukt opp alle pengene på høyttalerne som det hadde vært kostbart å bygge. Dyrt hi-end utstyr i form av forsterker og kilde måtte vente noen tid.

Men så over til lyden. Den var god den, med et stort lydbilde. Musikken strømmet lett og uanstrengt ut av de store høyttalerne. Peer forklarte at de «skrudde lyd» for å hindre for store resonanser og peaker i det relativt vanskelige rommet høyttalerne spilte i. Etter hvert ble det imidlertid økt på med både en og to db i bassen. Høyttalerne fungerte ikke noe dårligere av den grunn, tvert imot, lyden ble bare mer groovy. Etter hvert ble volumet skrudd opp etter ønske fra de tilstedeværende OASere. Ingen pustevansker her nei. Stemningen bare økte etter hvert som folket fikk høre sin egen musikk bli spillt. Undertegnede gjorde et forsøk på avslutte seansen litt før kl. 22. Det lykkes ikke helt, en del av gutta ville ikke gi seg og fortsatte ut over kvelden. Hvor lenge aner jeg ikke. StoreLars, Eivind og jeg satte kursen hjemover i snøvær med stengte tuneller, diverse veiarbeider og ditto omkjøringsveier.

Oppsummering

De høyglanslakkerte Candy fargede høyttalerne hadde en fantastisk fin finish. Høyttalerkabinettet i aluminium var maskinert ut. Og ikke minst de låt veldig bra. Det er ikke tvil om at lyden kunne ha blitt enda bedre med en skikkelig god stereoforsterker og en topp kilde, men høyttaleren holdt etter min mening, i høyeste grad mål.

Schwogersch & Broh fortalte at de også hadde planer om en annen høyttaler i en noe annen utforming. Guttas mål var å custom produsere høyttalere etter kundens ønsker.

Noen som melder seg?

BjørnB

Kommentarer