Hjemme hos Anne-Gunn

Hjemme hos Anne-GunnDa Anne-Gunn meldte seg inn i OAS økte hun kvinneandelen i klubben vår med 100 prosent. I slutten av mai ble leiligheten hennes fyllt opp av mannfolk – og resten av kvinnekvota. 

Anlegget Anne-Gunn mente at hun trengte hjelp til å sette opp anlegget skikkelig for best mulig lyd. Stua hennes setter noen begrensninger på grunn av vinduer, møblement og lengden på høyttalerkablene, men etter en runde med lytting der puffen stod for sweat-spot-lytting, ble både høyttalere og lytteposisjon flyttet på for å finne ut om det var mulig å lage enda bedre lyd hjemme hos verten.

Anlegget til Anne-Gunn består av Gryphon integrert forsterker og cd-spiller, Michell platespiller med SME 309-arm og Lyra pickup og to Audio Physic subwoofere.

Stereo+ var for øvrig hjemme hos henne tidligere i år, og flere bilder (og video) kan sees på denne linken. Der kommer det også fram hvor Anne-Gunn pleier å sitte når hun lytter til musikk, nemlig i kroken i sofaen sin.

Vi mente i utgangspunktet at litt større avstand mellom høyttalerne og en lytteposisjon med like stor avstand til høyttalerne som mellom dem ville være bedre. Opprinnelig lytteposisjon

Dermed ble lenestolen flyttet og vi kunne starte fin-tuningen av høyttalerplasseringen. til slutt var vi fornøyde. Da opplevde vi at lyden ikke var så lett å detektere direkte fra høyttalerne, men rommet mellom dem. Samtidig ble dybde og breddeperspektivet langt bedre.

Om Anne-Gunn sine egne lydpreferanser samsvarer med den prøvingen og feilingen vi gjorde, vil vel bare tiden vise.

Vi var for øvrig en ganske bra gjeng hos Anne-Gunn denne mai-kvelden. I tillegg til undertegnede deltok Jan Petter, Dag Olav, Egil, Vibeke, Ståle, Lars, Eivind og Hans Christian.

Musikksmaken til Anne-Gunn er svært variert fra Beyonce til jazz og klassisk, men det var de to siste stilartene som det ble spilt mest av på hennes nye Michell Orbe-platespiller.

Særlig Carlos Kleiber sin La Traviata og Bobby Enriques Live in Tokyo fikk flere av Endelig lytteposisjongjestene til prompte å bestille platene fra nettet.

Lyden opplevdes som oppløst og etterhvert med stort og presist lydbilde. Det var godt med pondus nedover uten at det ble i overkant fett i nedre mellomtone. Selv La Traviata-plata med sine sopran-arier låt fantastisk og uten noen som helst skarphet i diskanten. Her var det nok mange av oss som var imponerte.

Vi ble ikke mindre imponert over maten Veien til mannens hjerte går via magen. Anne-Gunn disket opp. Om hun har tatt utgangspunkt i at veien til mannens hjerte går via magen, vites ikke, men Anne-Gunn klarte i hvert fall traktere både mannfolkene og Vibeke sine øreganger og smaksløker. Dette skal det litt til å følge opp…

Takk for en svært hyggelig kveld.

Roy Ervin Solstad

 

 

Leave a Reply

Your email will not be published. Name and Email fields are required.