Dansk dynamikk på beste vestkant

Geir Tømmervik og Gryphon-anleggetTirsdag forrige uke ringte telefonen. Det var Geir Tømmervik fra Oslo Hifi Center. – Har dere i OAS lyst til å høre Gryphon-anlegget med høyttalere til 1,2 millioner kroner som vi har fått på besøk i butikken? Jeg svarte ja. 

oas_002

Det største blikkfanget bortsett fra den ivrige nordlendingen som har drevet Oslo Hifi Center i over 40 år, var de nye høyttalerne Gryphon Trident II. De semi-aktive høyttalerne (de har egne bassforsterkere) hevder Gryphon spiller relativt flatt (i hvert fall – 3dB) ned til 16 hertz fra de fire 8-tommerne. I tillegg sitter en foldet bånddiskant fra Mundorf og fire fem-tommers Kevlar mellomtone-elementer.

oas_004

Elektronikken var også fra Gryphon med Mirage forforsterker, Colloseum effektforsterker (den digre som står mellom de to rackene på bildene), Kalliope dac og Mikado cd-drivverk. Platespilleren var en Acoustic Signature Triple-X med Lyra Delos pickup, og riaa-trinnet Avid Pellere.

oas_005

Bortsett fra undertegnede, så stilte Bjørn, begge Larse’ene, Thomas F., Eivind og Kjetil. Spesielt hyggelig å se Thomas på et OAS-arrangement igjen. Det var en stund siden sist.

oas_008

Det ble spilt både cd-er og vinyl, og hovedinntrykket uansett kilde var en voldsom dynamikk og transientrespons med full kontroll på begivenhetene helt fra kjelleren og til topps. Bodøværingen med fjernkontrollen begynner muligens å høre dårlig, for han var ikke beskjeden med volumet. Her ble det spilt såpass heftig at hadde vi funnet fram enda mer bassmusikk, kunne nok anlegget hjulpet til med grunnarbeidet til nasjonalmuseet på nabotomta.

oas_009

Klangbalansen var muligens litt på den varme siden av nøytral, uten at jeg følte at jeg mistet noe av detaljene oppover. Snarere tvert i mot. Vinyl-lyden imponerte også, sin (i denne sammenheng) beskjedne kostnad til tross. Særlig Muddy Waters hadde stor realisme i gjengivelsen.

oas_003

Etter rundt 2,5 timer med god musikk, veldig god lyd og etter hvert to tomme boller med sjokolade, ruslet vi fornøyde ut i sommerkvelden.

oas_006

Geir lovet oss å ta kontakt neste gang han fikk noe spennende inn dørene, noe jeg selvsagt takket ja til.

Den praksisen må gjerne andre importører og butikker også hive seg på.

Roy Ervin Solstad

oas_007

 

 

Leave a Reply

Your email will not be published. Name and Email fields are required.