OAS i Rainbow Studios

kongshaug02Et studio helt i verdensklasse ligger i Oslo. Den 5. april fikk OAS audiens hos mirakelmannen Jan Erik Kongshaug i det aller helligste.

Det er ikke få plater med ekstremt god lyd som er tatt opp i studioet et lite steinkast fra Akerselva midt mellom Torshov og Sagene i Oslo. Både Kirkelig Kulturverksted og ECM er hyppige brukere.

Daglig leder og sjefstekniker, Jan Erik Kongshaug, fortalte små historier fra mer enn 40 år i musikkens tjeneste, og vi fikk også hørt noen innspillinger som både har blitt gitt ut på plate – og som forhåpentligvis kommer på plate snart.

Han “avslørte” også hemmeligheten bak ryktet 0m “verdens beste pianolyd”. – Det er enkelt, vi stemmer flygelet minst en gang om dagen. Noen ganger oftere, fortalte han.

Ellers så vi både Dynamic Precision-forsterker, Hegel cd-spiller av utstyr her hjemmefra. At monitorene fra B&W stod på Base Technology var jo også morsomt.

De to timene vi hadde til rådighet, raste av gårde, og det var en svært fornøyd OAS-gjeng på 15 medlemmer som kunne rusle hjem etter et fantastisk besøk hos lydmagikeren JAn Erik Kongshaug.

En ekstra takk skal også gå til Vibeke i OAS som fikk ordna audiens for oss.

Roy Ervin Solstad, tekst og foto

kongshaug01

Jan Erik Kongshaug, mannen bak Rainbow Studios

rainbow01

Rainbow Studios består av et stort studio (på bildet), og to mindre hvor man kan isolere f.eks. trommer og bass under liveopptak.

rainbow02

Roy Kr. og Anne-Gunn tar en snik-titt inn i kontrollrommet. Senere fikk vi komme inn dit.

rainbow03

På Steinway-flygelet lå et par AKG-hodetelefoner.

rainbow04

Roy Kr. tar en kikk på oppsettet som benyttes for å sjekke miksen på et annet anlegg enn det som er inne i kontrollrommet. B&W-høyttalere og Classé effektforsterkere.

rainbow05

Trommesettet var fra Sonor (om jeg husker riktig)

rainbow06

Ståle tar plass i godstolen. De øverste monitorene er fra Dynaudio, mens de små er fra B&W.

kongshaug03

Kongshaug der han liker seg best. Morten følger med.

rainbow07

Her ser man at monitorene står på Base Technology sine underlag.

rainbow08

I det ene racket finner vi blant annet en Bricasti Stereo Reverb Processor og en Hegel cd-spiller.

Leave a Reply

Your email will not be published. Name and Email fields are required.