Hjemme hos Kjetil

Kjetil_Hovedbilde_Anlegg_01

Stereo interessen har vært tilstede fra tidlig tenårene. Det har vært en del forskjellig utstyr gjennom årene, og jeg nevner min første forsterker, Tandberg TR 1010 som fremdeles spiller på hytta. Noe av det som har vært innom er NOVA, NAD, Hafler, CV, Dual, Luxman, Denon, Infinity og annet.

De senere årene har jeg imidlertid vært litt ”lat” og stort sett gått til Lyric. Det har resultert i diverse Accuphase integrerte forsterkere og wireworld kabler. Jeg har nå endt opp med en integrert Accuphase E 408. Signalkilde er en Toshiba SD-900E kombinert cd/DVD-A. Denne ble kjøpt ”uhørt” bare på grunn av klasse A rating i Stereophile. I forbindelse med at jeg flyttet fikk jeg plass til å ta fram den gamle vinylsnurrern, en Sansui SR 929. Det viste seg at stiften på ortofon elementet var blitt ødelagt, så et nytt Ortofonelement ble innkjøpt, en MC 20 super. Accuphasen har ikke riaa så det seneste tilskuddet er et innstikk riaa- kort til forsterkeren som heter AD 9.

Etter at jeg begynte på denne artikkelen har det derimot blitt gjort ganske store forandringer. Jeg hadde frem til nå ProAc response 2.5 høyttalere, men da Vibeke skulle selge sine Martin Logan Request, slo jeg til.
Jeg har også investert i en Benchmark DAC1. Grunnen er at jeg har hatt tendenser til forvrengning ved avspilling av enkelte cder. Så nå spiller jeg primært gjennom DAC1, men DVD-A må fremdeles hentes analogt ut av spilleren.

Jeg var ganske spent på hvordan det ville låte når jeg flyttet til en stue på 40 kvm og 2,5m takhøyde, men jeg mener anlegget må sies å spille OK, men med litt slapp bass. Etter at ML kom i hus har det jo blitt en helt annen størrelse på lyden, men noe mer karakteristikk tør jeg ikke gi meg ut på foreløpig.

Sansui SR 929 – Ortofon MC 20 super

-Kjetil

 

Leave a Reply

Your email will not be published. Name and Email fields are required.