Wimp Hifi-treff hos NAT

DSC06433

Bladelius Mimer er en utrolig lekker sak med touch-screen-skjerm.

Den 11. februar hadde Morten Ringvold hos Norsk Audio Teknikk i Ullevålsveien i Oslo invitert oss i OAS på en demo av Bladelius Mimer, svenskenes nye streamer. Mimer er trolig et av de første high-end-produktene som har innebygget støtte for Wimp, og vi i OAS var spente på hvordan det nye Wimp Hifi hørtes ut.

Kort fortalt er Wimp Hifi streaming av lydfiler i cd-kvalitet (flac-format), i motsetning til mp3-filene som det har vært mest populært å streame fram til nå. 

Morten Ringvold hadde allerede før treffet foreslått å hente inn en fra Wimp, og Pål Bråtelund, produktutvikler hos Wimp stilte opp. Det ble en utrolig interessant affære. Bråtelund var nemlig ikke bare en “hvilken-som-helst” selger som ønsket å pushe mp3-filer på folket. Han har derimot bakgrunn fra studiobransjen, og hadde lyd- og teknisk kunnskap om lyd som lå over i hvert fall en god del av oss frammøtte OASere.

Med seg hadde han også flere lydfiler der man lett kunne sammenligne de ulike kvalitetsnivåene, også ved hjelp av å kjøre et av signalene i motfase, slik at man bare satt igjen med det som var “komprimert bort” i lossy-formatene. Det var svært interessant.

Oppsettet med Bladelius Mimer og PMC-høyttalere låt også veldig bra i den overfylte kjelleren hos NAT, og alle som en virket å være svært fornøyd med arrangementet. En stor takk til Morten Ringvold (vi skylder deg en flaske god vin) og Pål Bråtelund som tok i mot oss denne februarkvelden.

Roy Ervin Solstad, tekst
Tom Tellefsen, foto

 

 

 

DSC06429

PMC-høyttalerne spilte bra på Bladelius-elektronikk.

DSC06414

Tor sitter foran Pål Bråtelund fra Wimp og Morten Ringvold fra Norsk Audio Teknikk (bak til høyre)

DSC06418

Roy og Tor følger med.

DSC06419

Jan Petter sin hårfarge matcher mange moderne høyttalere og hifi-utstyr. Kred går til fotografen for å ha fanget det på bildebrikken :-)

DSC06426

Foran sitter Jan Magne, deretter “rundt klokka” sitter Lars, Eivind, Roy og Tor.

DSC06427

Foran fra venstre: Jan Petter, Roy, Bjørn, Geir og Ketil. Bak fra venstre står Eivind, Hans Christian og Morten Ringvold.

    

DSC06434

Platespilleren Magne fra Bergmann kan ikke spille Wimp-filer, og Wimp vinyl får vi neppe se. Men et interessant oppsett kan være platespiller og streamer med Wimp Hifi. Da har man både digital og analog lyd.

3 thoughts on “Wimp Hifi-treff hos NAT

 1. Permalink  ⋅ Reply

  Jan P.

  March 20, 2014 at 9:23pm

  Super reportasje Roy Ervin. Jeg lover en mild hevn på Tom for å lage parykken min litt mer grå enn i virkeligheten, men mest av alt vil også jeg takke Morten Ringvold og Pål Bråtelund for en sjeldent vellykket kveld. Det fortjener de begge! -Og wimps, siden da har jeg rett og slett latt meg forføre av Wimp Hifi til pur glede. Jeg skal heller ikke se bort i fra at Mimer’n vil havne på ønskelisten til nissen.

  Mvh
  Jan P.

 2. Permalink  ⋅ Reply

  Tom

  March 28, 2014 at 9:02pm

  Så, så Jan P, jeg har faktisk ikke gjort noe som helst med bildet annet enn å fyre blitzen.
  Jeg burde kanskje sendt det til retusjering hos den noble herren?
  Jeg ser frem til din milde hevn 🙂

  Stor takk også fra meg til Morten Ringvold og Pål Bråtelund for gjestfrihet, og en innføring i digitalisens forvirrende korridorer. Pål B satt ord på ting jeg har snapprt opp over mange år, så det gledet meg stort å se keiserne avkledd.

 3. Permalink  ⋅ Reply

  Pål Bråtelund

  April 7, 2014 at 2:10pm

  Takk, karer. Lærerik aften også for meg og så har jeg forelsket meg litt i PMC-høyttalerne… Alltid gøy å snakke om lyd og også morsomt at dette året virker som om hardware og streaming er i ferd med å finne hverandre. Listen med integrasjoner og samarbeid jeg har foran meg gjør meg sikker på at vi nok treffer lytterommene til flere av dere om ikke altfor lenge. 🙂

Leave a Reply

Your email will not be published. Name and Email fields are required.