Oslo Audio Society
Nyheter | Tester | Vi har besøkt | OAS Anlegg | Om oss | Kontakt
   
  05.10.2007
Hjemme hos Andrè
 
   
   

Jeg spiller variert musikk med vekt på blues, folk, jazz og akustisk rock. Dette har vært utslagsgivende for hi-fi-interessen generelt og valg av de enkelte komponenter spesielt. Anlegget er tilstrebet nøytralt og allsidig, men i den grad det er inngått kompromisser har hurtighet, åpenhet og nærhet vært prioritert fremfor beinhard kontroll, absolutt lydtrykk og dypbass.

Det har videre vært en klar prioritering at lyden skal fremstå med troverdig klangformidling og god holografi. Evne til å gjengi rytme er et absolutt krav, her synes jeg mye dyr hi-fi bommer stygt.

Anlegget står i det som til daglig fungerer som stue, jeg har den siste tiden jobbet ganske iherdig med forståelse av akustikkens betydning for god lyd. Det valgte alternativ er kompromisset mellom meg og arkitekten, min andre personlighet, og består av et mindre utvalg DaaDer i kombinasjon med hjemmesnekret absorbenter.

Anlegget står på en MDF-basert reol fra Montana. Cd-spilleren får sin viberasjonsdemping i form av en Audio Magic ISP-plattform mens forsterkeriet avkobles med tjukke steinplater i kombinasjon med Cardas-klosser. Platespilleren henger selvfølgelig på veggen ved hjelp av Audio Magics vegghylle.Graaf GM20 OTL/OCL er bygget omkring 6C33C (triode), 6922 (dobbel-triode) og EF184 (pentode).
Denne yter 2X20 klasse A og trives absolutt best når den får mate høyttalere med en høy og flat impedansekurve. I samspill med riktig høyttaler svarer GM20 med utrolig transparens, hurtighet og dynamikk.Hovland HP-100 var forelskelse ved første blikk og kjærlighet fra første plate. Den har en sammenheng i presentasjon og uanstrengt flyt det bare er umulig å ikke falle for. Så vil kanskje noen hevde at det finnes viktigere prioriteringer. Rørbestykningen er noe så alminnelig som 12AU7/12AX7/12AT7.
Michell Orbe SE drivverk med Gert Pedersen armboard
Mørch DP-6 arm
Benz Ruby 3 pickup
Lyra Argo pickup


Vinylriggen spiller åpent og luftig med flott dynamikk og god rytmisk driv. De samme kvalitetene er etterstrebet i valg av cd-spiller. Merk jeg sa etterstrebet. Jeg benytter Hovlands riaa-trinn med ekstern step-up trafo fra Lundahl (DIY).

Under: Kunst på flere nivåer...Det som vel ellers kan være verdt å nevne er at jeg har valgt å prioriterer vinyl fremfor digitalt. Det har blitt noe mer cd-spilling etter innkjøp av MF A5, men like moro som vinyl blir digitalmediet aldri.

Det sitter ellers en Denon DVD2900 i hylla og denne snurrer SACD, DVD-A og DVD-video når den måtte få anledning. Ellers har jeg en Denon TU1500 AE tuner som får introdusere meg for ny og ukjent musikk ved enkelte anledninger.

Merlin VSM er god match til GM20 og svarer med en uanstrengt og luftig diskant, vakker åpen mellomtone og en stram bass.

BAM-modulen er en aktiv komponent som kjøres i tape-loop for å optimalisere bassresponsen på Merlin.

- Andre


Anlegget:

Kilder:
Michell Orbe SE drivverk med Gert Pedersen armboard
Mørch DP-6 arm
Benz Ruby 3 pickup
Lyra Argo pickup

Musical Fidelity A5 cd-spiller
Denon DVD2900 multispiller
Denon TU 1500 AE tuner

Forsterkere:
Hovland HP-100 med innbygget MM-riaatrinn og ekstern Lundahl step-up trafo.
Graaf GM20 OTL/OCL effektforsterker (modifisert).

Høyttalere:
Merlin VSM høyttalere med batteri-BAM og RC-filter

Kabler:
Cardas Colden Reference platespillerkabel.
Cardas Golden Ref. signalkabler (pluss diverse rimeligere kabler for dvd og radio).
Au24 høyttalerkabel.

T+A nettfilter og Supra strømkabler med Furutech-kontakter.

 


Linker:

http://www.hovlandcompany.com/products/electronics/hp100/default.html
http://www.graaf.it/maineng.htm
http://www.audiovision.dk/Moerch/moerch2.htm
http://www.merlinmusic.com/vsm.htm
http://www.merlinmusic.com/vsm_bam.htm
http://www.lyraaudio.com/
http://www.musicalsurroundings.com/benz_sclass.html
http://www.cardas.com/content.php?area=products&content_id=1&pagestring=Interconnect

 
       


Om OAS

Oas er en uavhengig Hi-Fi Klubb.
Vi teller nå 28 medlemmer. Vi møtes jevnlig og besøker messer,
butikker, medlemmer
og tester utstyr.


Les mer


OAS anlegg


Andrè
Jan Terje

Andrè
Andrè

Eivind
Eivind

KW
KW

Roy
Roy

Lars
Lars

Tor
Tor

Kjetil
Kjetil

Morten
Morten

Tom
Tom


Copyright © Oslo Audio Society 2008