Oslo Audio Society
Nyheter | Tester | Vi har besøkt | OAS Anlegg | Om oss | Kontakt
   
  05.10.2007
Hjemme hos Kjetil
 
   
   
Stereo interessen har vært tilstede fra tidlig tenårene. Det har vært en del forskjellig utstyr gjennom årene, og jeg nevner min første forsterker, Tandberg TR 1010 som fremdeles spiller på hytta. Noe av det som har vært innom er NOVA, NAD, Hafler, CV, Dual, Luxman, Denon, Infinity og annet.

De senere årene har jeg imidlertid vært litt ”lat” og stort sett gått til Lyric. Det har resultert i diverse Accuphase integrerte forsterkere og wireworld kabler. Jeg har nå endt opp med en integrert Accuphase E 408. Signalkilde er en Toshiba SD-900E kombinert cd/DVD-A. Denne ble kjøpt ”uhørt” bare på grunn av klasse A rating i Stereophile. I forbindelse med at jeg flyttet fikk jeg plass til å ta fram den gamle vinylsnurrern, en Sansui SR 929. Det viste seg at stiften på ortofon elementet var blitt ødelagt, så et nytt Ortofonelement ble innkjøpt, en MC 20 super. Accuphasen har ikke riaa så det seneste tilskuddet er et innstikk riaa- kort til forsterkeren som heter AD 9.

Etter at jeg begynte på denne artikkelen har det derimot blitt gjort ganske store forandringer. Jeg hadde frem til nå ProAc response 2.5 høyttalere, men da Vibeke skulle selge sine Martin Logan Request, slo jeg til.
Jeg har også investert i en Benchmark DAC1. Grunnen er at jeg har hatt tendenser til forvrengning ved avspilling av enkelte cder. Så nå spiller jeg primært gjennom DAC1, men DVD-A må fremdeles hentes analogt ut av spilleren.Jeg var ganske spent på hvordan det ville låte når jeg flyttet til en stue på 40 kvm og 2,5m takhøyde, men jeg mener anlegget må sies å spille OK, men med litt slapp bass. Etter at ML kom i hus har det jo blitt en helt annen størrelse på lyden, men noe mer karakteristikk tør jeg ikke gi meg ut på foreløpig.
Sansui SR 929 - Ortofon MC 20 super


-Kjetil


Anlegget:

Integrert forsterker:
Accuphase E 408

CD/DVD-A
Toshiba SD-900E

Platespiller:
Sansui SR 929
Ortofon MC 20 super

Tuner:
Sony SA 3ES

Høyttalere:
Martin Logan Request

Hodetelefoner:
Grado SR 325

Kabler:
Div wireworld

 
       


Om OAS

Oas er en uavhengig Hi-Fi Klubb.
Vi teller nå 28 medlemmer. Vi møtes jevnlig og besøker messer,
butikker, medlemmer
og tester utstyr.


Les mer


OAS anlegg


Andrè
Jan Terje

Andrè
Andrè

Eivind
Eivind

KW
KW

Roy
Roy

Lars
Lars

Tor
Tor

Kjetil
Kjetil

Morten
Morten

Tom
Tom


Copyright © Oslo Audio Society 2008