Oslo Audio Society
Nyheter | Tester | Vi har besøkt | OAS Anlegg | Om oss | Kontakt
   
  05.10.2007
Hjemme hos Tor
 
   
   
Anlegget | Bilder

Interessen for hifi og musikk kom tidlig. Første skikkelige anlegg ble kjøpt for stipendpenger når jeg begynte på videregående, og bestod av en Tandberg Sølvsuper 12, en Sony TC-K55II kassettspiller (som jeg fortsatt har stående!) og et par Sennheiser hodetelefoner. Det spilte BoneyM så det var en fryd...!

Siden gikk det slag i slag, nær sagt den vanlige veien via Nad, CV, Infinity, mere Tandberg utstyr, rør og elektrostater, og videre til dagens anlegg som kom i hus for 6 år siden. Bare med utskiftninger av CD og pre underveis.

Høyttalerne hørte jeg første gang på en Plaza messe der OHFC kjørte demo med Etera/Krell/Wadia. Det ble kjærlighet ved første lytt!! Og når jeg kom over et par brukt våren 2000 så var jeg ikke i tvil om hva jeg skulle kjøpe! Rørblokkene ble kjøpt på impuls via tekstTV. Visste knapt nok hva jeg kjøpte, men hadde lest en del knall omtaler på nettet så jeg tok sjansen.

Sommeren 2004 var hifi-nevrosene store. Anlegget låt slett ikke bra! De siste års tweaking hadde endret lydbildet, men annerledes er som kjent ikke nødvendigvis bedre...
Problembarnet har vært ”front end”, eller sagt på en annen måte - signalkilde og preamp.
Det å finne den rette comboen innenfor et låst budsjett viste seg å være vanskelig.

En stund løste problemet seg med å kjøpe en Musical Fidelity CdPre24. Men etter å ha hørt noen av de beste cdspillerne på markedet anno 2007, så meldte behovet seg for oppgraderinger. Dessverre så skjedde ”oppgraderingen” hos en ikke ukjent elektronikk modder i Hokksund. Med det resultat at MF’n ble defekt og ubrukelig. Nå noen måneder etter, er status fortsatt den samme, og ”modderen” er umulig å få tak i…..lite fascinerende.


Etter å ha vært en tur hos Roy fikk jeg en demo på en Logitech Transporter, nettverksavspiller med en del ekstra funksjoner. Den var såpass imponerende at jeg kjøpte min egen.Og når jeg en stund etter fikk tak i en brukt dCS Delius, så har følelsen av å komme litt nærmere målet kommet tilbake. Skjønt Esoteric X-01 og Graaf 13,5b står høyt på en framtidig ønskeliste…

Hjemmekino
I 2006 ble anlegget utvidet med hjemmekino. Med en LG HDD opptaker som DVD spiller, Panasonic PE-700 prosjektor, og 200 cm 16-9 lerret fra Komplett.
Mye moro for lite penger!!! Kvaliteten kunne her selvsagt vært bedre, men for meg er dette godt nok. Og til en komplett pris av 15000 syns jeg det var et røverkjøp. Fraværet av fullkanal surroundanlegg er ikke noe stort savn.
Foreløpig gjør et 1000 kroners lerret nytten, men ser at det ikke er helt patent med tanke på jevn duk. Kunne også tenkt meg et noe større lerret....

Akustikk tiltak
Selv om lytterommet mitt er bra, uten de store artifaktene, så hadde jeg resonanser spesielt i øvre mellomtone som skjærte til inne mellom. 6 Rockwool 5cm akustikkplater løste problemet. Plassert i første refleksjon ved høyttaler, 2 på frontvegg, og hjørner bakvegg. Bra effekt for en rimelig penge.Strøm tweak

En Powerplant 600 sørger for strømtilførselen til hele anlegget. I tillegg brukes nettkabler med Bybee filters.

Crystal Cable
Mer snake oil – en signalkabel til altfor mange tusen kroner!!
En pussig bieffekt med disse kablene er at en sjenerende høy knepping i høyttalerne når jeg slo av monoblokkene før, nå er det redusert til et svært lavt knepp. Måtte prøve å koble fram og tilbake med andre kabler for å sjekke dette, men det er faktisk tilfelle.

Target rack
For å gjøre hifidelen av stua litt mindre kaotisk ble det kjøpt inn et par Target rack. Tidligere stod cdspilleren på et provisorisk tv-bord med en kjøkkenbenk plate oppå, og effekttrinnene stod på et par skiferheller som igjen stod på Soundcare spikes.
Det var altså behovet for opprydding som førte til at det ble rack.
Overraskelsen ble derfor stor da det viste seg også å ha en lydmessig gevinst! Nå ble det ennå større grad av ro og mindre grums i lydbildet.

Oppsummering fra Egil, etter en OAS lyttekveld:
Oppløst, detaljert lydbilde med flott rom. Homogen og nøytral i lyden, med en liten anelse varme. Nøktern bass, runde stemmer med god «kropp», takler trompet med sordin forbausende godt. Kjapp og engasjerende, her er det gøy å lytte! Flott på korsang - stort rom, nydelig etterklang med nøyaktig plassering av sangerne.

-Tor

Anlegget | Bilder


Anlegget:

Signakilde/Preamp:
Musical Fidelity CdPre24

Effektforsterker:
Aronov LS-9100

Høyttalere:
Etera mk1

Signalkabel:
Crystal Cable

Høyttalerkabel:
Electrokompaniet Final Link

Nettkabler:
skjermet DIY kabler

Diverse:
Ultimate Outlet
Bybee filters

BCD koner, Soundcare Spikes


 
       


Om OAS

Oas er en uavhengig Hi-Fi Klubb.
Vi teller nå 28 medlemmer. Vi møtes jevnlig og besøker messer,
butikker, medlemmer
og tester utstyr.


Les mer


OAS anlegg


Andrè
Jan Terje

Andrè
Andrè

Eivind
Eivind

KW
KW

Roy
Roy

Lars
Lars

Tor
Tor

Kjetil
Kjetil

Morten
Morten

Tom
Tom


Copyright © Oslo Audio Society 2008